Vīrieši, nesacerieties, aktrise Dana Čerņecova jau saderinājusies. FOTO
Dana Čerņecova „Spēlmaņu nakts” pasākumā.
Slavenības
2015. gada 25. novembris, 04:45

Vīrieši, nesacerieties, aktrise Dana Čerņecova jau saderinājusies. FOTO

Jauns.lv

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra un LTV daudzsēriju mākslas filmas „Māja pie ezera” aktrise Dana Čerņecova (30) šā gada „Spēlmaņu nakts” pasākumā neapšaubāmi bija krāšņākā viešņa. Viņa izpelnījās nedalītu vīriešu kārtas pārstāvju uzmanību.

Šo vasaru Dana pavadīja Kurzemes ciemā Alsungā, kur piedalījās LTV daudzsēriju filmas „Māja pie ezera” filmēšanā. „Vasara Alsungā man saistās tikai ar pozitīvām atmiņām – ar atvērtiem, labsirdīgiem cilvēkiem, suitu sievām, neskarto dabu. Vide ir tik labvēlīga, raisa bērnības atmiņas. Es garīgi uzlādējos, jo tur ir patiesība, latviskums,” stāsta Dana. Par spilgto lomu seriālā „Māja pie ezera” aktrise saka: „Elvīras tēls ir mans pretstats dzīvē. Šī filma ļāva man parādīt sevi citādu, palīgā ņemot izaicinošo ģērbšanās stilu, uzvedību un valodu. Man ļoti patīk šī loma, jo Elvīras tēlā varu izlādēties, būt tāda, kāda nevaru atļauties būt sadzīvē. Būt Elvīrai ikdienā ir diezgan drosmīgi!” Nu viņa seriālā iegūto pieredzi realizē arī dzīvē, izpelnieties titulu „Spēlmaņu nakts” karaliene.

Izrādās, nākamā gada janvārī apritēs jau pieci gadi, kopš aktrise un aktierkursu pasniedzēja Dana Čerņecova ir attiecībās ar fitnesa speciālistu Igoru Šeļegovu. Šā gada 31. maijā Igors Danu bildināja, un viņa teica jāvārdu. Dana atklāja abu neparasto iepazīšanās stāstu un to, kā kļuva par piecu kaķu un zirga saimnieci.

Pirmo reizi Dana Igoru satika pirms astoņiem gadiem Jelgavā, kad abi piedalījās sporta kluba „Atlētika” rīkotajās sacensībās un pārstāvēja savu dzimto pilsētu Jelgavu. „Bija lielas sacīkstes, mēs ar Igoru bijām vienā komandā un uzvarējām. Pēc tam mūsu ceļi vairs nekrustojās, jo viņš aizbrauca uz Norvēģiju un apprecējās, bet man bija citas attiecības,” atceras Dana.

Pēc dažiem gadiem, kad aktrise izstrādāja maģistrantūras prakses darbu menedžmentā pie projekta „Heda”, viņai bija nepieciešams pāris dienu doties uz Norvēģijas galvaspilsētu Oslo. „Lai nebūtu jāmaksā par viesnīcu, domāju, kurš gan no maniem paziņām varētu būt Oslo, un atcerējos par Igoru. Sarakstījāmies, un viņš mani un draudzeni laipni uzņēma. Tad mēs abi bijām no attiecībām brīvi cilvēki, un kopš tā laika sākām draudzēties,” stāsta Dana. Tomēr pats interesantākais, ka abi ir jelgavnieki un skolas laikā dzīvoja mājās, kas atradās viena otrai pretī, tomēr viens par otra eksistenci nezināja līdz brīdim, kad piedalījās sacensībās. „Acīmredzot mums vajadzēja aizceļot uz Norvēģiju, lai kļūtu par pāri,” pasmaida aktrise.

Kāzas viņi svinēs 2017. gada augustā, jo 1. augustā pirmo reizi iepazinās, bet gads izvēlēts vairāku apstākļu dēļ – jāiekrāj naudas līdzekļi lielām un skaistām kāzām, jānopērk sava māja, kā arī kāda astroloģe Danai 2016. gadu nav ieteikusi kā veiksmīgu laulības dzīves uzsākšanai. „Vēlos līdz kāzām pārcelties uz dzīvi savā mājā, nevis mitināties īrētā dzīvoklī. Man gribas lielas kāzas, un tādās attiecīgi vajag arī ieguldīt naudas līdzekļus. Un, paskatoties uz to, kas līdz kāzām vēl ir jāizdara, datums nemaz nešķiet tik tālu...” domā aktrise.

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders, no Danas Čerņecovas privātā arhīva, no publicitātes materiāliem