Prātam neaptverami: pusotra gada vecumā šī meitenīte sver 25 kilogramus. VIDEO
Mazā lielā Alija. Šī meitene 18 mēnešu vecumā sver jau 25 kilogramus, un svars turpina pieaugt. Ārsti meklē cēloņus.
Trakā pasaule
2015. gada 3. decembris, 15:14

Prātam neaptverami: pusotra gada vecumā šī meitenīte sver 25 kilogramus. VIDEO

Jauns.lv

Mazo Aliju šobrīd uzskata par vienu no vissmagākajiem, visresnākajiem 18 mēnešu vecajiem mazuļiem pasaulē. Indietes svars viņas pusotrā dzīves gadā sasniedzis jau 25 kilogramus - apmēram tik, cik parasti sver septiņgadīgi bērni. Alija piedzima gluži normālā svarā, taču spējākais svara pieaugums sākās triju četru mēnešu vecumā. Viņa ir nemitīgi izbadējusies un nerimtīgi ēd.

Alijas vecākiem pirms viņas bija vēl viena meita, kura tieši tāpat kā Alija pusotra gada vecumā svēra 24 kilogramus un drīz vien nomira, tāpēc mamma Šabrana (25) un tēvs Mohamads (28) ir ļoti noraizējušies par Alijas dzīvību. Viņas māsa mira smadzeņu bojājumu dēļ, ko izraisa retais Praidera Vilija sindroms. Viss liecina, ka arī Alija mantojusi šo pašu patoloģiju, kas nozīmē nemitīgu apetīti. Baro, kā gribi, bērnam neiestājas sāta sajūta. Jāpiebilst, ka indiešu virtuve nebūt nav kalorijām un taukiem pārbagāta.

Mazais meitēns tiek vadāts pie Indijas ārstiem, taču tie nevar palīdzēt. Slimība ir metaboliska, saistīta ar hormonālām izmaiņām, un to, visticamāk, izraisa ģenētikas mutācijas, lai gan ne Alijas vecāki, ne vecvecāki no abām pusēm nav slimīgi aptaukojušies.

Ģimenei kaimiņos dzīvo vairāki divus gadus veci bērni, taču Alija izskatās par tiem divreiz lielāka. Viņas ģimenei milzīgais bērns ir smags slogs gan fiziski, gan tīri materiālā ziņā, proti, ģimene dzīvo ļoti nabadzīgi, taču vecākiem nākas pirkt jaunas drēbes Alijai ik pēc divām nedēļām. Tāpat milzīgas summas aiziet ēdiena sagādei. Neskatoties uz grūtībām, māte un tēvs ļoti mīl savu mazuli, un tēvs ir noskaņots darīt visu iespējamo, lai mazulis izdzīvotu. Patlaban Indijas ārsti veic mātes Šabranas ģenētikas testus, lai varētu uzstādīt konkrētu diagnozi Alijai un atrast veidus, kā bērnam medicīniski palīdzēt. Ārsti gan lielas cerības nelolo. Vairāk par meitenītes dzīvi skaties video!


Kasjauns.lv