foto: MLS/All Over Press/ Vida Press
Anna Farisa nopērk videi draudzīgu māju - to apstiprina pat sertifikāts
Annas Farisas jaunā māja.
Slavenības
2019. gada 13. oktobris, 07:55

Anna Farisa nopērk videi draudzīgu māju - to apstiprina pat sertifikāts

Jauns.lv

Aktrise Anna Farisa (42) par 4,9 miljoniem ASV dolāru iegādājusies videi draudzīgu māju Kalifornijā. Viņai šo darījumu izdevās nokārtot ļoti diskrēti, ēka pat nebija izlikta pārdošanai nekustamo īpašumu tirgū.

foto: Vida Press
Aktrise Anna Farisa.

Šī māja ir celta 2012. gadā, tajā ir piecas guļamistabas. Un ēkai ir pat piešķirts LEED sertifikāts (Leadership in Energy and Environmental Design) kā ekoloģiski draudzīgai būvei.

Annas Farisas jaunā māja

gallery icon

Šādu sertifikātu piešķir, ja, būvējot ēku, ir izmantoti ilgtspējīgi būvniecības materiāli, ja padomāts par dabas (enerģijas) resursu patēriņa samazināšanu, ēkas ietekmes samazināšanu uz apkārtējo vidi, tai draudzīgu uzkopšanas līdzekļu lietošanu, atkritumu šķirošanu un zaļās zonas uzturēšanu.

Farisas jaunajā mājā ir atvērtā tipa virtuve. Ēkā ir arī atvērta plānojuma viesistaba. Telpu interjerā plaši izmantotas slīdošās stikla durvis. Vienas no tām ved arī uz iekšpagalmu. Visas guļamistabas atrodas mājas otrajā stāvā. Saimnieku guļamistabā ir valrieksta koka grīda un kamīns. Pie mājas ir peldbaseins un neliels mākslīgais ūdenskritums. Ēkas apakšstāvā izbūvēta garāža divām automašīnām, un ir pieejams elektroauto lādētājs.

Aptuveni pirms gada Anna pārdeva savu māju Holivudhilsā, kurā bija mitinājusies ilgus gadus. Savulaik viņa tajā dzīvoja kopā ar vīru aktieri Krisu Pratu.

Kriss Prats ar Dženiferu Lorensu un sievu Annu Farisu filmas „Passengers” reklāmas pasākumā

gallery icon

Pāris apprecējās 2009. gada jūlijā privātā ceremonijā Bali salā, Indonēzijā. 2012. gada augustā deviņas nedēļas pirms plānotā laika, pasaulē nācu abu kopīgais dēls Džeks Prats. 2017. gada augustā pāris publiski paziņoja par to, ka šķiras un decembrī tiesā iesniedza oficiālu šķiršanās prasību. Laulības šķiršanās dokumenti juridiski nokārtoti 2018. gada 16. oktobrī.

Šā gada jūnijā Kriss Prats atkal kļuvis par precētu vīru, par sievu apņemot Holivudas grāvējfilmu zvaigznes Arnoldā Švarcenegera mietu Ketrīnu Švarcenegeri.