Britu televīzijā varēs vērot, kā Šeins Makgovans tika pie zobiem. FOTO
Pērn zobus salaboja mūziķa ilggadējā draudzene Viktorija Mērija Klārka un arī Šeins nolēmis visbeidzot ielikt sev zobus. Un smukumam arī vienu no zelta!
Slavenības
2015. gada 22. decembris, 07:32

Britu televīzijā varēs vērot, kā Šeins Makgovans tika pie zobiem. FOTO

Jauns.lv

Īru grupas "The Pogues" līderim Šeinam Makgovanam ielikta jauna zobu protēze, ko viņa zobārsts salīdzinājis ar uzkāpšanu Everestā, vēsta britu laikraksts "The Guardian".

Nedēļas nogalē telekanālā "Sky Arts" iznāks stundu gara televīzijas filma "Shane MacGowan: A Wreck Reborn", kurā atspoguļoti īru zobārsta Daraga Malrūnija pūliņi glābt Makgovana bēdīgi slavenos zobus.

"Zobārstniecībā tas ir kā uzkāpt Everestā," teica Malrūnijs. "Tam bija nepieciešama vesela komanda."

Makgovans 80.gados kļuva slavens grupas "The Pogues" sastāvā. Pat tad viņa zobu stāvoklis klausītājos izsauca izbrīnu un bažas, jo dziedot atvērtajā mutē bija redzami reti un nevienādi zobi.

Visu vēl vairāk pasliktināja Makgovana aizraušanās ar alkoholu un narkotikām. Viņa pēdējais dabīgais zobs izkrita pirms aptuveni septiņiem gadiem. 2009.gadā Makgovanam tika izveidotas protēzes, taču viņš atzina, ka tās esot bijušas ļoti sliktas.

Pirms filmas iznākšanas publicētas fotogrāfijas, kurās Makgovans pirmoreiz redzams ar baltiem un gludiem zobiem. Viens priekšzobs ir no zelta.

Malrūnijs sacīja, ka viņam bijis jāizvērtē ne tikai protēžu izskats, bet arī tas, kādu iespaidu tās atstās uz Makgovana balsi. "Šeins savas labākās dziesmas ierakstīja laikā, kad viņam vēl bija zobi," teica zobārsts. "Visi grib zināt, kā tas ietekmēs viņa balsi. Mēle ir labi noskaņots instruments, kas izdara precīzas kustības. Mēs esam pārskaņojuši šo instrumentu."

Jaunie zobi ļāvuši Makgovanam paplašināt ēdienkarti. "Tas bija aizkutinošs brīdis, kad Šeinam iedeva apēst ābolu. To viņš nebija darījis 20 gadus," sacīja Malrūnijs.

Šeins Makgovans un Kirstija Makola – „Fairytale Of New York”


LETA/Foto: Vida Press