foto: Isopix/REX/ Vida Press
Franču kino leģendai Žerāram Depardjē nepatīk arī krievu nodokļi
Lai kurā valstī izvēlētos dzīvot Depardjē, visur viņu vajā nepatikšanas. Arī Krievijā.
Slavenības
2019. gada 27. jūlijs, 08:00

Franču kino leģendai Žerāram Depardjē nepatīk arī krievu nodokļi

Līga Klīve

Žurnāls "Rīgas Viļņi"

Pasaules pilsonis, aktieris un uzņēmējs Žerārs Depardjē, iespējams, spēlēs slaveno krievu rakstnieku Ļevu Tolstoju režisora Staņislava Ļebedjeva jaunākajā iecerē – filmā «Vārnas ligzda». Oficiāli šī ziņa gan vēl nav apstiprināta. Bet, ja nu gadījumā Depardjē šī loma neinteresēšot, tad režisoram padomā kā rezerves variants ir cits ne mazāk populārs aktieris - itālietis Franko Nero.

Jāpiebilst, ka Depardjē kopš 2013. gada ir daudzu valstu, tostarp arī Krievijas pilsonis, un aktīvi filmējas dažādos krievu seriālos un filmās. Nesen franču producentu kompānija «B-Tween», uzņemot dokumentālu filmu par Uzbekistānas vēsturisko un arhitektūras mantojumu un tās kultūras un gastronomiskajām tradīcijām, epizodē, kas stāsta par leģendu «Luvra tuksnesī», kā viesaktieri uzaicināja piedalīties arī Depardjē.

Žerārs Depardjē Novosibirskā

gallery icon

Ja ar lomām aktiera dzīvē viss tā kā būtu kārtībā, par viņa uzņēmējdarbību to nevar apgalvot. Jau laikā, kad Žerārs vēl dzīvoja Francijā, viņš nereti iesaistījās asās diskusijās ar politiķiem, jo allažiņ bija nemierā ar nodokļu sistēmu. Labākas dzīves meklējumos viņš apmetās uz dzīvi Krievijā un ir dedzīgs Putina atbalstītājs. Pamētājies pa plašo Krievzemi, Depardjē nu apmeties Novosibirskā. Un, kur viņš, tur atkal ziepes! Nu nepatīk aktierim nodokļus maksāt. Vai tas ir nekustamā īpašuma, vai ienākuma nodoklis, vienalga nepatīk. Nonācis pat tik tālu, ka Nodokļu inspekcija arestējusi Depardjē kontus.

Protestējot pret Francijas 75% lielo «bagātnieku» nodokli, neapmierinātais uzņēmējs izpārdevis īpašumus un nesen izlicis izsolē daudzu apmeklētāju iecienīto restorānu «La Fontaine Gaillon», kas atrodas Parīzes centrā. Tas atvērts 2008. gadā un līdz šim bijis labi apmeklēts. Pat no cimperlīgajiem restorānu kritiķiem tas izpelnījies atzinību. Tiesa gan, vienkāršam cilvēkam šī iestāde diez vai būtu pa kabatai – pudele vīna var izmaksāt pat 6000 eiro.

Bijušais sekssimbols Žerārs Depardjē izrāda kuplās miesas

Žerārs Depardjē šobrīd strādā pie jaunākā kino projekta Nāves ielejā Kalifornijā. Kādreiz par sekssimbolu dēvētais aktieris ievērojami pieņēmies svarā.

gallery icon

Nav noslēpums, ka populārajam aktierim patīk iedzert. Dzīvodams Francijā, viņš, braukdams dzērumā ar skūteri, izraisīja avāriju, par kuru varēja saņemt divu gadu cietumsodu. Depardjē izelpā konstatētas divas promiles alkohola! Intervijās viņš taisnojas, ka ar grādīgo dziru remdē bēdas. «Kad prātu un sirdi nomāc problēmas, dienā izdzeru piecas vai sešas pudeles vīna. Ja īpaši nav, par ko uztraukties, tad trīs vai četras pudeles,» savus ikdienas paradumus atklājis Žerārs. Diez, cik daudz vīna viņš izdzer, ja vienlaikus sanāk gan bēdāties, gan priecāties? No vienas puses – klapatas ar Nodokļu inspekciju, no otras – Parīzes prokuratūra nupat izbeigusi pret aktieri ierosināto lietu saistībā ar izvarošanu. Kāda jauna dāma viņu apsūdzējusi seksuālā vardarbībā pērnā gada augustā, taču izmeklētāji tam nav spējuši atrast pierādījumus.

Franču kinozvaigznes Ardāna un Depardjē viesojas Rīgā

gallery icon