foto: Publicitātes
FOTO: pat "vēsie" kurzemnieki sajūsmā par "Čikāgas piecīšu" leģendu atgriešanos
Mūzika
2019. gada 6. jūlijs, 18:20

FOTO: pat "vēsie" kurzemnieki sajūsmā par "Čikāgas piecīšu" leģendu atgriešanos

Jauns.lv

Piektdien, 5. jūlijā, jaunajā Rojas estrādē, izpelnoties klātesošo skatītāju stāvovācijas, notika muzikālās izrādes "Čikāgas piecīši. Leģendu atgriešanās" pirmizrāde.

Par spīti stiprajam vējam un lietavām, nupat atklātā Rojas estrāde, kuras būvniecības iecere tiek īstenota par 3,3 miljoniem eiro (šobrīd pabeigta vien pirmā kārta), bija skatītāju pārpildīta. Viņu vidū Jauns.lv manīja arī sabiedrībā zināmas personas: dziedātāju Mirdzu Zīveri ar mazbērnu, MC degvielas uzpildes staciju īpašnieku Modri Cīruli ar dzīvesbiedri, hokejistu Arti Ābolu ar ģimeni un citus.

Izrādes "Čikāgas piecīši. Leģendu atgriešanās" pirmizrāde

2019. gada 5. jūlijā jaunajā Rojas estrādē, izpelnoties klātesošo skatītāju stāvovācijas, notika muzikālās izrādes "Čikāgas piecīši. Leģendu atgriešanās" pirmizrāde.

gallery icon

Valda Lūriņa režisētajā izrādē leģendārā ansambļa dalībniekus atveido Mārtiņš Brūveris, Mārtiņš Egliens, Inita Sondore, Ginta Krievkalna, Marģers Eglinskis, Rolands Beķeris un Ieva Sutugova, bet pirmizrādes īpašā viešņa bija "Čikāgas piecīšu" dalībniece Lorija Vuda. Viņa kolektīvam uz skatuves pievienojās pēdējās divās dziesmās. Līdzīgi kā daudzi skatītāji, arī Lorija sarunā ar portālu Jauns.lv neslēpa, ka sākotnēji bijusi mazliet nobažījusies, kā māksliniekiem izdosies atdzīvināt atmiņas par skatuves leģendām, jo robeža starp atdarināšanu un parodiju ir smalka un viegli pārkāpjama. Taču jau pie pirmajām dziesmām Lorija, kas bija skatītāju rindās, ļāvās prieka un aizkustinājuma asarām.

„Tas bija tik īpaši – atgriezties tajās izjūtās, skatoties it kā uz mums no malas,” atzina Lorija. Skatītāji jo īpaši slavēja Mārtiņa Brūvera, kas iejutās Armanda Birkena tēlā, un Mārtiņa Egliena, kas uzņēmās Alberta Legzdiņa lomu, atdarinātāja talantu. „Aizverot acis, nudien likās, ka dzied Armands un runā Alberts,” vienisprātis bija daudzi skatītāji. Koncerta izskaņā kurzemnieki, par kuriem mēdz teikt, ka ir “vēsa un grūti iekustināma publika”, dziedāja līdzi sen iemīļotas dziesmas un māksliniekiem pateicās ar stāvovācijām. Pēc koncerta vairāki apmeklētāji nāca personīgi pateikties Lorijai un kopā nofotografēties. Kāds rojēniešu pāris atklāja, ka pirms 28 gadiem abi iepazinušies tieši “Čikāgas piecīšu” koncertā Talsos.

"Pirmizrāde izdevās ļoti skaista, ar smiekliem un asarām! Paldies ansambļa dibinātājam un iedvesmotājam Albertam Legzdiņam un "Čikāgas piecīšiem"!" pēc izrādes pauda producente Laila Ilze Purmaliete.

Nākamās izrādes notiks 7.jūlijā Valmierā (uzmanību – lai izvairītos no sliktiem laikapstākļiem, tā no estrādes pārcelta uz iekštelpām kultūras namā), 28.jūlijā Tukumā, 2.augustā Saldū, 3.augustā Kuldīgā, 4.augustā Jelgavā, 17.augustā Kandavā, 16.augustā Ulbrokā, 18.augustā Cēsīs, 23.augustā Bauskā, 24.augustā Smiltenē un citur Latvijā.