Latvijas mūziķi vienojas koncertā Jāņa Vaišļas atbalstam. FOTO. VIDEO
Kādreizējās grupas “Aarzemnieki” līderis Jorans Šteinhauers speciāli Jāņa Vaišļas atbalstam sacerējis dziesmu "Tu paliec".
Slavenības
2015. gada 29. decembris, 11:23

Latvijas mūziķi vienojas koncertā Jāņa Vaišļas atbalstam. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Lai paustu atbalstu ar smagu slimību sirgstošajam Jānim Vaišļam, kuru glābt var vienīgi steidzama sirds transplantācija, 28. decembra vakarā tika sarīkots koncerts, kurā piedalījās daudzi jo daudzi Latvijas mūziķi.

Ceļotājs un radošā personība Jānis Vaišļa sirgst ar sirds amiloidozi, kas ir reta un dzīvībai bīstama slimība.  Lai veiktu sirds transplantāciju un steidzamības kārtā uzņemtu rindā uz transplantāciju kādā no Eiropas klīnikām, Jānim bija nepieciešami 120 000 eiro. Šo summu īsā laikā saziedoja viņa draugi un līdzcilvēki, un nu Jānis Vaišļa gaida, kad atradīsies atbilstošs donors un būs iespējama operācija.

Lai šajā laikā sniegtu Jānim morālu atbalstu, biedrībai "Labdarības lapa Snowflake" radās doma sarīkot koncertu, kas sniegtu nepieciešamo pozitīvisma devu pirms operācijas. Koncertā, kas notika klubā “9. vilnis”, piedalījās grupa "Jumprava", Juris Kulakovs, Ainars Virga, Liene Greifāne, grupa "Credo", Andris Lapiņš, Roberto Meloni, Vita Baļčunaite, Aivars Rakovskis un grupa "Bastards", Elza Rozentāle, Mārtiņš Kits un grupa "Mad shop boys", De Jorans, deju studija "Pro-X", Elizabete Zagorska, Ēriks Loks, Laura Raila, grupa "Riga reggae acoustic" ar Horenu Stalbi, Jānis Graudiņš (grupa "Okay"), "Monro", kā arī Asnāte Tarvide un Sandis Stapkēvičs.

Koncertu vadīja Valdis Melderis, un koncertā tika izpildīta arī kādreizējās grupas “Aarzemnieki” līdera Jorana Šteinhauera speciāli Jāņa Vaišļas atbalstam sacerētā dziesma "Tu paliec", kuru iedziedāja Ieva Akuratere, Olga Rajecka, Liene Greifāne, Aigars Grāvers, De Jorans (mūziķis Jorans Šteinhauers), Valdis Melderis, Midis, Mārtiņš Kits, Kaspars Breidaks, Jānis Bukums, Valdis Melderis, Horens Stalbe, Valters Frīdenbergs, Guntis Veits un Andris Lapiņš. Tapis ir arī šīs dziesmas video, un, kā atzīst De Jorans, tad no idejas radīt dziesmu līdz tās videoversijai pagāja vien 48 stundas!

Jāņa Vaišļas draugi – “Tu paliec” Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders