Bundhenas personīgais šefpavārs atklāj, ko no ēdienkartes izslēdz modeles ģimene
Žizeles Bundhenas un viņas ģimenes ēdienkarti sastāda 80% dārzeņu. Tajā neatradīsiet neko, kas satur balto cukuru, baltos miltus un glutēnu.
Slavenības
2016. gada 8. janvāris, 04:37

Bundhenas personīgais šefpavārs atklāj, ko no ēdienkartes izslēdz modeles ģimene

Jauns.lv

Supermodeles Žizeles Bundhenas (35) un viņas vīra amerikāņu futbolista Toma Breidija (38) augumus var tikai apskaust. Lai uzturētu tik nevainojamu formu nākas atteikties no praktiski visa, ko vidusmēra cilvēks mēdz uzskatīt par garšīgu.

Bundhenas un Breidija ģimenei, kurā aug divi bērni, ir savs personīgais šefpavārs. Viņš arī bieži ceļo ģimenei līdzi, kad tā dodas ar darbu saistītos braucienos ārpus valsts robežām. Šefs Alens Kempbels nesen padalījies ar portālu Boston.com, pastāstot kā ir gatavot supermodelei, sportistam un diviem viņu bērniem. Lai gan ģimenes diēta esot ļoti strikta un daudzi produkti ir kategoriski izslēgti no ēdienkartes, pavārs atzīst, ka pāris ir ļoti draudzīgs un ar to viegli saprasties.

Alens Kempbels iepriekš strādājis vairākos restorānos Bostonā un Maiami. Šī ir pirmā reize, kad viņš uzņēmies personīgā šefpavāra lomu, strādājot pie kādas konkrētas ģimenes. Bundhena ilgu laiku meklēja jaunu šefpavāru, kas varētu aizvietot viņu iepriekšējo, kurš prata izstrādāt uz augu valsts balstītu diētu. Alens atbilda visām ģimenes prasībām, un tagad strādā pāra mājas Bostonā, kā arī dodas ģimenei līdzi ceļojumos, kad vien tas nepieciešams.

Tas, ka Toma, Žizeles, Bendžamina (6) un Vivjenas (3) rīcībā ir personīgais šefpavārs, nenozīmē, ka visi katru dienu bauda izmeklētus ēdienus: gardēžu pastu un krēmu brulē ik vakaru. Patiesībā šādi ēdieni no ģimenes ēdienkartes ir izslēgti vispār! Diēta ir ļoti strikta. Ēdienkarte sastāv no ļoti daudz dārzeņiem un tikai nedaudz liesas gaļas. „Es pārdomāti iepērku organisku pārtiku no vietējiem tirgotājiem un izvairos no visa, kas ir ģenētiski modificēts, šādi domājot par planētas un cilvēces nākotni,” norāda šefpavārs Kempbels. „Mana pārliecība ir, ka uz augu valsts balstīta diētai piemīt spējas aizkavēt un novērst slimības.”

80 procentus produktu sastāda dārzeņi, ko šefpavārs iepērk svaigus un, protams, augušus organiskā vidē. Viņš ģimenei galdā ceļ arī pilngraudu produktus – tādus kā kvinoja, prosa un pupiņas. Kā arī liesu gaļu: pīli, cāli un steiku no jaunlopa, kas barots tikai ar zāli. Ēdienkartē iekļautas arī zivis – īpaši lasis.

„Ja ēdīsiet cukuru un ogļhidrātus – ko daudzi cilvēki dara – ķermenis kļūst tik skābs, ka var izsaukt dažādas slimības,” paskaidro Kempbels. Tas nozīmē tikai to, ka Tomam un Žizelei ir nebeidzami garš produktu saraksts, ko uz ģimenes galda nekad neredzēt. Viņi uzturā nelieto neko, kā sastāvā ir baltais cukurs, baltie milti, glutēns.

Alens Kempbels maltītes gatavo tikai ar kokosriekstu eļļu, viņš neizmanto augu vai olīvu eļļu. Jodētā sāls vietā šefpavārs izmanto tikai Himalaju rozā sāli.

Interesanti, ka Toma Breidija diēta ir vēl ierobežotāka nekā sievas, kura ilgus gadus bija viena no populārākajām supermodelēm pasaulē. Amerikāņu futbolists uzturā nelieto nakteņu dzimtas dārzeņus, jo tiem nepiemīt pretiekaisuma iedarbība. Toms neēd tomātus, piparus un baklažānus. Viņš arī nelieto kafiju un citus dzērienus, kuru sastāvā ir kofeīns. Toms neēd sēnes, nelieto piena produktus, kā arī lielāko daļu augļu, lai gan retu reizi viņš atļaujas smūtiju, kura sastāvā ir banāns.

Nesenā intervijā radio stacijai WEEI Breidijs runājis par postu, ko nodara apstrādāts ēdiens. „Manuprāt, daudzu gadu garumā mums melojušas neskaitāmas pārtikas kompānijas un neskaitāmi dzērienu ražotāji,” ir pārliecināts sportists.

„Cukurs ir cilvēces nāve,” piekrīt arī ģimenes šefpavārs Alens Kempbels.

Arī Bundhenas un Breidija bērni labprāt ievēro to pašu diētu, ko vecāki. Viņi neēd makaronus, sieru, cāļa nagetus un frī kartupeļus. Šefpavārs norāda, ka 90% gadījumu bērni ēd to pašu, ko vecāki. Viens no retiem izņēmumiem ir Bendžamina skolas pusdienas, ko dēlam pagatavo un līdzi dod mamma pati.

Bērni īpaši iecienījuši veģetāros suši ar brūnajiem rīsiem, kā arī avokado, burkānus un gurķus. Šefpavārs gatavo bērniem arī veselīgus kārumus: granolas cepumus (granola ir grauzdētas auzu pārslas, kam pievienoti rieksti un žāvēti augļi, medus) un neapstrādātas šokolādes cepumus.

„Ja es gatavotu kādam citam, kurš necienītu un nenovērtētu manu ēdienu tikpat ļoti kā šī ģimene, darbs nebūtu tik patīkams, kāds tas ir tagad,” apmierināti secina Alens Kempbels. „Dienas beigās tieši tas man sniedz vislielāko prieku. Es varu darīt, to, ko vēlos un viņi no tā tikai ir ieguvēji.”


Kasjauns.lv / Foto: Instagram, Facebook, Vida Press