foto: AFP/Scanpix
Latvija neiekļūst Eirovīzijas finālā
Grupa "Carousel" Eirovīzijas 2.pusfinālā.
Mūzika
2019. gada 16. maijs, 22:13

Latvija neiekļūst Eirovīzijas finālā

Jauns.lv

Šovakar Telavivā grupa “Carousel” ar dziesmu “That Night” pārstāvēja Latviju 64. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, bet netika pāri pusfināla slieksnim un sestdien gaidāmajā Eirovīzijas finālā nestartēs.

2. pusfinālā visvairāk balsis savākušas un finālā iekļuvušas sekojošās valstis un to pārstāvji - Ziemeļmaķedonija, Nīderlande, Albānija, Zviedrija, Krievija, Azerbaidžāna, Dānija, Norvēģija, Šveice un Malta.

Latvijas pārstāvji “Carousel” 2.pusfinālā uzstājās kā piektie.

Liela daļa skatītāju Latvijā bija neapmierināti ar to, ka, atšķirībā no uzveduma "Supernova" konkursa laikā, šoreiz televīzijas skatītāji priekšnesumu redzēja krāsainu, nevis melnbaltu. Daudzi skatītāji uzskata, ka tieši melnbaltās krāsas bijušas mūsu pārstāvju šarms.

Grupas "Carousel" uzstāšanās Eirovīzijas 2.pusfinālā

Šovakar Telavivā grupa “Carousel” ar dziesmu “That Night” pārstāvēja Latviju 64. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā. Latvijas pārstāvji “Carousel” 2.pusfinālā uzstājās ...

gallery icon

Divējādas sajūtas par Latvijas pārstāvju priekšnesumu pauž arī ārvalstu iedzīvotāji.

"Latvija bija garlaicīga pēc velna!"

"Jauki! Vēlu veiksmi, kaimiņi!"

"Tas ir "nē" no manis."

"Man šis patīk, bet tā nav dziesma Eirovīzijai."

"Dziesma nav slikta, bet es šeit tūlīt aizmigšu. Vai dziesmai ir arī citi vārdi, izņemot "wahahaha where are you"?"

"Izskatās, ka hipsteru kustība Latvijā ir dzīva."

Vairāki Latvijas pārstāvju uzstāšanos izmantojuši, lai nosnaustos vai paņemtu tualetes pauzi.

Citi mūsu solisē saskatījuši citas sabiedrībā populāras dziesminieces, piemēram, Keitiju Melua un Lanu del Reju.

Priekšnesuma laikā uz skatuves bija redzama tikai grupa “Carousel” - soliste Sabīne Žuga, ģitārists Mārcis Vasiļevskis, kontrabasists Staņislavs Judins un bundzinieks Mareks Logins, taču dziesmas “That Night” izpildīšanā piedalās arī bekvokālistes Zane Biķe-Slišāne un Annemarija Moiseja.

Grupa “Carousel” Telavivā aizvada Eirovīzijas ģenerālmēģinājumus

Latvijas grupa “Carousel” Telavivā aizvadījusi ģenerālmēģinājumus pirms 64. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa otrā pusfināla.

gallery icon

Tāpat Latvijas komandā strādā skaņu režisors Aleksandrs Volks (Àëåêñàķäš Āīëê) no “Wolk Recording Studios”, kurš palīdzējis tapt “Carousel” debijas EP albumam “Sketches of Sleepless Nights” un iepriekš kā skaņu režisors un producents strādājis ar tādiem māksliniekiem kā “One Republic”, Aminata, Justs, Gustavo, “Triana Park”, “Agata Kristie”, “Kasta” un citi. Latvijas pārstāvju skatuves tērpi šogad tapuši sadarbībā ar Latvijas modes dizaineri Līgu Bangu. Sabīnei galvā būs zīmola “Ksenia Danilova” cepure, bet kājās - zīmola “Pixie Won’t Play” šņorzābaki.

Šovakar par 2. pusfināla dalībniekiem balsot varēja TV skatītāji no visām dalībvalstīm, kas piedalās šajā pusfinālā, kā arī skatītāji Apvienotajā Karalistē, Īrijā un Vācijā.

Šovakar kā viesi TV šovā piedalījās arī Izraēlas lepnums “Shalva Band” un slavenais telepāts Liors Sušards (Lior Suchard).

"Carousel" viesojas Jeruzalemē

2019. gada 13. maijā Latvijas duets "Carousel", izmantojot to, ka grupai bija brīvdiena no Eirovīzijas dziesmu konkursa mēģinājumiem, paviesojās Jeruzalemē.

gallery icon

Finālam 1.pusfinālā kvalificējušās desmit valstis - Grieķija, Baltkrievija, Serbija, Kipra, Igaunija, Čehija, Austrālija, Islande, Sanmarino un Slovēnija. Finālā sacentīsies arī rīkotājvalsts Izraēla un tā saucamais “lielais piecinieks” - Francija, Vācija, Apvienotā Karaliste, Spānija un Itālija, kas pusfinālos nepiedalās.

Konkursa fināls notiks sestdien, 18.maijā. Tajā piedalīsies abos pusfinālos izraudzītās 20 valstis, kā arī šīgada konkursa rīkotāja Izraēla un Eirovīzijas tā sauktais "Lielais piecnieks" - Lielbritānija, Francija, Itālija, Spānija un Vācija.

Pagājušajā gadā konkursā uzvarēja Izraēlas dziedātāja Neta Barzilaja, bet šogad valsti pārstāvēs 27 gadus vecais dziedātājs Kobi Marimi.

Izraēla konkursā ir uzvarējusi kopumā četras reizes, taču divreiz tā finansiālu problēmu dēļ atteicās no tiesībām rīkot Eirovīziju.

Eirovīzijas tiešraides šogad vada izraēliešu supermodele Bara Refaeli (Bar Refaeli), uzlecošā TV zvaigzne Lūsija Aijuba (Lucy Ayoub), kas savu karjeru sākusi kā vietējā YouTube slavenība, un populārie TV šovu vadītāji Eress Tals (Erez Tal) un Asi Azars (Assi Azar).

“Carousel” Eirovīzijas mēģinājumā

Latvijas delegācija ieradusies Izraēlā, kur jau sākusies gatavošanās 64. starptautiskajam Eirovīzijas dziesmu konkursam. 6. maijā Telavivas "Expo" arēnā notika pirmais ...

gallery icon