foto: Juris Rozenbergs
"Čikāgas piecīšu" Lorijai Vudai kora vadīšanā flirtēšana nepalīdz
"Visi domā, ka atliek tikai paflirtēt, vīri būs gar zemi un darīs, ko liek. Bet tā galīgi nav," par vīru kora diriģēšanu stāsta Lorija.
Slavenības
2019. gada 13. maijs, 06:54

"Čikāgas piecīšu" Lorijai Vudai kora vadīšanā flirtēšana nepalīdz

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Dziedātāja un kordiriģente Lorija Vuda jau vairākus gadus vada divus vīru korus – gan Ventspilī, gan Rīgā. Kā viņa ar to tiek galā - to Lorija pastāstījusi žurnālam "Kas Jauns".

Lorija Vuda un izrādes "Cikāgas piecīšī. Leģendu atgriešanās" aktieri

2018. gada 29. aprīlī tika prezentēta muzikālā izrāde “Čikāgas piecīši. Leģendu atgriešanās”, kurā leģendārā ansambļa dalībniekus atveidos aktieri un dziedātāji ...

gallery icon

Jau šopavasar skatītājus priecēs muzikālā izrāde "Čikāgas piecīši. Leģendu atgriešanās", kurā leģendārā ansambļa dalībniekus atveidos aktieri un dziedātāji Mārtiņš Brūveris, Mārtiņš Egliens, Inita Sondore, Ginta Krievkalna, Marģers Eglinskis, Rolands Beķeris un Ieva Sutugova. Bet ko tikmēr dara "Čikāgas piecīšu" oriģinālā sastāva dalībniece Lorija Vuda Cinkusa?

„Katru nedēļas nogali dodos uz Ventspili, kur man ir gan vīru koris, gan Ventspils Mūzikas skolā strādāju par vokālo pedagoģi. Man ir ļoti talantīgi audzēkņi un arī savs bērnu ansamblītis. Savukārt Rīgā esmu Prezidiju konventa vīru kora diriģente un man ir arī audzēkņi privātajā mūzikas studijā "Sanctus",” žurnālam "Kas Jauns" pastāstījusi Lorija Vuda Cinkuss, sastapta izrādes "Čikāgas piecīši. Leģendu atgriešanās" prezentācijas pasākumā.

Ieskats izrādes "Čikāgas piecīši – atgriešanās" tapšanā

Sākot ar 2019. gada 5. jūliju, Latvijas pilsētu brīvdabas estrādēs būs iespējams noskatīties muzikāli vēsturisku vīziju-izrādi "Čikāgas piecīši – atgriešanās", ...

gallery icon

Vaicāta, kā viņai izdodas savos koros savaldīt tik daudz vīriešu un vai pašas vīrs kordiriģents Ivars Cinkuss nav greizsirdīgs, Lorija atbild ar savu burvīgo un valdzinošo smaidu: „Sarežģīti! Visi domā, ka atliek tikai paflirtēt, vīri būs gar zemi un darīs, ko liek. Bet tā galīgi nav, flirtēšana nepalīdz! Tāpēc sen jau esmu flirtēšanai atmetusi ar roku, bet... Varbūt atkal šī metode būs jāpamēģina? Taču īstenībā man ir brīnišķīgi koristi ar stāju un attieksmi. Un arī vīrs nepavisam nav greizsirdīgs. Galīgi nē! Mēs viens otru gluži labi saprotam, jo viņš taču ir vīru kora "Gaudeamus" vadītājs. Viņam ir lielāka pieredze, bijis vairāku Dziesmu svētku virsdiriģents, tāpēc viņš man sniedz vērtīgus padomus.”