foto: Juris Rozenbergs
FOTO: rīdziniekus ar enerģisku koncertu priecē krievu interneta sensācija - grupa "Little Big"
Mūzika
2019. gada 7. maijs, 15:40

FOTO: rīdziniekus ar enerģisku koncertu priecē krievu interneta sensācija - grupa "Little Big"

Jauns.lv

Pirmdien, 6.maijā, “Palladium Rīga” koncertzālē uzstājās enerģiskā Krievijas grupa “Little Big”, iepriecinot sanākušos ar saviem spožākajiem hitiem, kas guvuši milzu panākumus interneta ārēs.

“Little Big” koncerts “Palladium Rīga”

2019. gada 6. maijā “Palladium Rīga” koncertzālē uzstājās enerģiskā Krievijas grupa “Little Big”.

gallery icon

Aptuveni pusotru stundu garā programmā bez labi zināmā superhita "Skibidi" četrotne izpildīja arī virkni citu savu grāvēju: "Everyday I'm Drinking", "Big Dick", "Give Me Your Money", "AK-47", "Punks Not Dead" un citus.

Sākot karjeru 2013.gadā ar vienu vienīgu videokompozīciju "Everyday I'm Drinking", šī Krievijas grupa kļuvusi par starptautisku fenomenu. Par šādiem panākumiem pirmkārt jāpateicas hipertrofēti šokējošiem video, kas "YouTube" vietnē skatīti nu jau simtiem miljonu reižu. Izmantojot dažādus stereotipus par Krieviju, pasauli un sabiedrību kopumā, tapusi virkne hiperbolizētu “Little Big” klipu, kas līdzīgi vīrusiem apsēdusi sociālos tīklus. 

Grupas līderis Ilja Prusikins uzsver: “Savā reklamēšanā neesam ieguldījuši nevienu kapeiku, taču esam kļuvuši pazīstami Eiropā un Krievijā. Vienkārši sacerējām dziesmas un veidojām tām videoklipus. Viss!”

Jāatzīst gan, ka “Little Big” videorullīšu māksliniecisko vērtību atzīst arī profesionāļi, piemēram, kompozīcija "Big Dick" ieguva īpašo Berlīnes mūzikas video festivāla balvu.

Pagājušā gada oktobrī “Little Big” laida klajā sava trešā studijas albuma otro daļu ar nosaukumu “Antipositive, Pt.2”, kas nekavējoties ierindojās "Apple Music" Krievijas topa 3.vietā. Tas, pateicoties sensacionālus panākumus guvušajam dziemas "Skibidi" video, kam "YouTube" vietnē patlaban jau ir 220 miljoni skatījumu. Deja, kas redzama šajā video, ir ļoti populāra Krievijas blogeru, reperu, TV personību vidū un savā veidā salīdzināma ar apsēstību, ko pasaulei atnesa Dienvidkorejas mākslinieka PSY megahits "Gangnam Style".

Beidzamajos gados strauji audzis arī “Little Big” koncertu skaits un to apmeklētība. Aktuālā turneja “Skibidi Live Tour” sevī ietver abas Atlantijas okeāna puses, ar koncertiem Ņujorkā, Čikāgā, Losandželosā, Sanfrancisko, Londonā, Berlīnē, Romā, Amsterdamā, Stokholmā, Kopenhāgenā, Oslo, Prāgā, Budapeštā, Varšavā, Helsinkos un arī Rīgā.

Savas karjeras laikā “Little Big” jau paspējuši uzstāties lielākajos Eiropas mūzikas festivālos, grupa dalījusi skatuves ar tik dažādiem izpildītājiem kā Yelawolf, Snoop Dogg, "Queens of the Stone Age", "Die Antwoord", "The Prodigy", "Skrillex", "Sepultura".