Maskavā jaunlaulātajiem "piestiprinās" pieredzējušākus mīlniekus
Tikko precētajiem maskaviešiem valsts norīkos „kuratorus”, kas dos padomus, kā labi un sirsnīgi nodzīvot kopā.
Trakā pasaule
2016. gada 11. janvāris, 20:52

Maskavā jaunlaulātajiem "piestiprinās" pieredzējušākus mīlniekus

Jauns.lv

Maskavā plānots iedibināt jaunlaulāto kuratoru institūciju – dzīvesbiedri ar vairāk nekā desmit gadu ģimenes stāžu sniegtu padomus un atbalstu jaunajiem pāriem.

Ar ierosmi par šādu šefību klajā nākusi pilsētas padomes sociālās politikas un darba attiecību komisijas priekšsēdētāja vietniece Tatjana Batiševa.

“Tikko, kad ģimene izveidojas, pietiek ar kādu problēmu, kādu sīkumu, un ģimenes vairs nav, tā ir izjukusi. Tāpēc mēs izdomājām tādu interesantu iniciatīvu, lai veiksmīgas, labas, ilgi dzīvojušas ģimenes tiekas ar jaunajām, apmainās ar pieredzi, draudzējas,” skaidro Batiševa.

Vērtīgus padomus kaimiņvalsts ģimenes politikas īstenotājiem varētu sniegt arī mūsu Tieslietu ministrija Dzintara Rasnača vadībā.

Viņa atbalstītajā pirmslaulības mācību programmas „Laulības tiesiskie, psiholoģiskie, ētiskie un sadzīves aspekti” ir daudzas pērles, kuras gan liberāli noskaņoti nelabvēļi novērtē kā pagājušā gadsimta pirmās puses atziņas.

Piemēram: “Sievietēm nereti ir svarīgāk aprunāties par to, kā ir, nevis meklēt risinājumu.”

“Vīrieša dzimumorgāni atrodas ķermeņa ārpusē un ir labi aplūkojami un izpētāmi. Līdz ar to zēns sevi labi iepazīst, un sajūtas ir skaidras, tiešas un saprotamas.”

“Sievietes psihes īpatnības arī ir saistītas ar anatomiju – meitene īsti neko sev starp kājām neredz...”

“...sieviete lielākoties vēlas daudz tērpu, kurpju, rotu un somiņu, kamēr vīrietim bieži nepieciešama laba mašīna un jauns telefons.” Kopumā 109 lapas izmaksājušas vairāk nekā 4500 eiro.

Ar divu izirušu laulību pieredzi bagātā Rasnača resors aicina sievietes savas vēlmes paust skaidri un tieši, nevis ar aizvainojuma pilnu klusēšanu, bet vīrieša ziņā atstāt jautājumus, kas saistīti ar spēku, ātrumu, cīņu. Toties vīrietim ieteikts ļauties, lai sieva māca un ieved komplicētajā un sarežģītajā jūtu pasaulē – “viņa padarīs jūsu dzīvi dziļāku un bagātāku, atvērs tai jaunas dimensijas”.

Kasjauns.lv/Foto: Vida Press