Jāņa Vintera un viņa bijušās sievas Intas dzīve pēc šķiršanās gājusi tikai uz augšu
Jānis Vinters ar savu tā laika dzīvesbiedri Intu Vītolu un dueta partneri Lieni Šomasi TV šova Dziedi ar zvaigzni aizkulisēs. 2007. gads.
Slavenības
2019. gada 2. maijs, 06:25

Jāņa Vintera un viņa bijušās sievas Intas dzīve pēc šķiršanās gājusi tikai uz augšu

Žurnāls "Kas Jauns"

Apritējuši vairāk nekā desmit gadi, kopš TV šovā "Dziedi ar zvaigzni" duetā ar dziedātāju Lieni Šomasi triumfēja zemnieks un motosportists Jānis Vinters, ko aizkulisēs atbalstīja mīļotā sieviete Inta Vītola.

Jānis kopā ar Intu, ejot uz prezidenta Valda Zatlera inaugurācijas ceremoniju Rundāles pilī.

Inta (45) pa šo laiku kļuvusi par vienas no Latvijā visvairāk pārdotās grāmatas autori un izdevēju, kā arī par vecmāmiņu, Jānis (47) – par turīgu uzņēmēju, precētu vīru un jauno tēti divām atvasēm, ko audzina kopā ar sievu Signiju Vinteri (31).

Jānis Vinters TV šovā Dziedi ar zvaigzni

Jānis Vinters TV šovā Dziedi ar zvaigzni

gallery icon

Nomaina uzvārdu, dzīvesvietu un nodarbošanos

Intas un Jāņa vairākus gadus ilgusī kopdzīve izira neilgi pēc savulaik populārā TV šova "Dziedi ar zvaigzni", un dažus gadus pēc tam, kad attiecības jau bija beigušās, Inta izlēma pilnībā mainīt dzīvi. Viņa no Jelgavas, kur darbojās uzņēmējdarbības jomā un vadīja garīgo centru, pārcēlās uz Vidzemes laukiem. Sieviete atgriezās savā iepriekšējā uzvārdā, kļūdama par Intu Blūmu – to pašu slaveno Intu Blūmu, kuras pirmā grāmata "Latvietes karma" pieredzēja 11 atkārtotas tirāžas un ar vairāk nekā 30 000 eksemplāru kļuva par visvairāk pārdoto grāmatu Latvijā.

Inta Blūma gan daudz ceļo, gan vada pašas izloloto Vidzemes retrītu centru Sērmūkšos, Amatas novadā.

Vairākus gadus nodzīvojusi vienkāršā lauku mājiņā Amatas novadā, nesen Blūma iegādājusies un sākusi labiekārtošanu savam jaunajam mājoklim Launkalnē, Smiltenes pusē. Viņa turpina darboties darboties savā Vidzemes retrītu centrā, kur vada pašas izstrādātās prakses un meditācijas, organizē sakrālos ceļojumus pa pasauli un ar savu sirds darbu iedvesmo neskaitāmas sievietes. Inta arīdzan ir izveidojusi Latvijā pašlaik lielāko "Facebook" domubiedru grupu "Māja meklē cilvēku / Dzīve laukos", kurā pilsētnieki, tostarp jauni cilvēki, var gan meklēt laukos pieejamus īpašumus dzīvošanai, gan dalīties praktiskos padomos un iegūt labu meistaru kontaktus. Tāpat aizvien aktuāls ir Intas blogs "Sirdsceļš", kurā mieru, iedvesmu un atbildes meklē un rod Intas Blūmas dzīves skatījuma domubiedri – garīgā ceļa meklētāji.

Inta Blūma nesen viesojās Liepājā, kur apmeklēja komponista Jāņa Lūsēna 60. jubilejas koncertu un pēc tā sirsnīgi sveica gaviļnieku. Lūsēns ar savām akustiskajām koncertprogrammām ir biežs viesis Intas vadītajā Vidzemes retrītu centrā.

Lai gan savu privāto dzīvi Inta Blūma publiski neiztirzā, no tuvākajiem draugiem viņa neslēpj, ka aptuveni pirms gada viņai beigušās attiecības ar mīļoto vīrieti. Tagad viņas lielais prieks un acuraugs ir jau pieaugušie bērni – dēls un meita. Meita Krista, iedvesmojoties no mātes, kopā ar vīru arī no Rīgas pārcēlusies uz laukiem un aizvadītā gada izskaņā Intai dāvāja pirmo mazbērnu.

Vinteram sokas gan biznesā, gan mīlas dzīvē

Arī Jāņa Vintera dzīve aizvien noris laukos. Nepilnu gadu pēc viņa un Intas attiecību beigšanās Jānis sastapa savu tagadējo sievu – jaunu, simpātisku dārzkopības studenti Signiju Ogriņu, kurai tolaik bija tikai 20 gadu. Kopš tā laika viņš kļuvis par miljonāru un tiek dēvēts par vienu no Latvijā turīgākajiem zemniekiem.

2014. gada vasarā 42 gadu vecumā Jānis Vinters apprecējās ar mīļoto, sarīkojot krāšņas kāzas Mazmežotnes muižā. Abu pirmdzimtajam dēlam Artūram tolaik bija nepilni četri gadi. 2015. gada pavasarī pasaulē nāca arī Vinteru otrs puika – Roberts. Abus puikas jau kopš mazotnes tēvs radina pie motocikliem, un jau pirms gada Jānis lepojās, ka vecākais puika Artūrs Vinters sešu gadu vecumā minimotokrosā jaunākajā grupā izcīnījis Latvijas čempiona titulu.

Jānis Vinters ir laimīgs ar 16 gadu jaunāko sievu Signiju, abi kopā gan audzina bērnus, gan saimnieko dižajā zemnieku saimniecībā Līgo.

Elejā dzīvojošais Jānis Vinters aizvien vada zemnieku saimniecību "Līgo", kas beidzamajā desmitgadē ir krietni augusi gan platībā, gan darbības vērienā. 1400 hektāru plašajā saimniecībā Vinters nodarbojas ar augkopību, biogāzes ražošanu. Sieva Signija līdztekus bērnu audzināšanai vada darbību siltumnīcās, kur tiek audzētas hibrīdo gurķu sēklas.