Izpildīta Deivida Bovija pēdējā vēlēšanās. Bēres nenotika
Reizē ar pēdējo albumu „Blackstar”, mūziķis Deivids Bovijs izplatījis šo fotogrāfiju, kurā smejas nāvei tieši sejā.
Slavenības
2016. gada 14. janvāris, 15:14

Izpildīta Deivida Bovija pēdējā vēlēšanās. Bēres nenotika

Jauns.lv

2016. gada 10. janvārī no aknu vēža mirušais mūziķis Deivids Bovijs „bez draugu un ģimenes klātbūtnes kremēts Amerikā”. Britu dziedātāja un komponista pēdējā vēlēšanās bija, lai viņam ļautu aiziet klusu un nerīkotu bēres. Vēlēšanās izpildīta.

69 gadus vecais mūziķis Deivids Bovijs kremēts īsi pēc nāves, kas iestājās aizvadītajā sestdienā. Tas noticis bez liekas kņadas un ceremonijas. Pirms nāves Bovijs draugiem atzinis, ka vēlas, lai viņu atcerētos labi kopā pavadītā laika un viņa mūzikas dēļ. Ģimenei un sievai, modelei Imanai (60), mūziķis atklājis savu pēdējo vēlēšanos, kā būtu jārīkojas pēc viņa nāves. „Nav vajadzīgs piemineklis vai ceremonija, lai atcerētos Deividu,” izdevumam „Daily Mail” norādījis kāds vārdā nenosaukts informators. „Tā vietā lai runā viņa mūzika.”

„Viņš būtu vēlējies pazust bez liekas kņadas, lielas zīmēšanās un fanfarām. Tas būtu viņa stilā. Pēdējais albums „Blackstar” lielā mērā ir viņa atvadas no faniem.”

Pēdējo – pēc skaita 25. – studijas albumu Bovijs izdeva šā gada 8. janvārī, savā 69. dzimšanas dienā, tikai divas dienas pirms savas nāves. Daudzās valstīs tas jau kļuvis par vairāk pirkto ierakstu šajā nedēļā.

Lai gan Bovijs nevēlējās bēres un plašu ažiotāžu, mūziķa piemiņai sarīkoti vairāki piemiņas koncerti. Savukārt, nākamajā mēnesī notiekošā britu mūzikas balvu ceremonija būs īpaši veltīta šim leģendārajam Londonā dzimušajam mūziķim.

Deivida Bovija kapitāls, kas novērtēts 600 miljonos sterliņu mārciņu, tikšot sadalīts viņa sievai Imanai un bērniem – Dankanam (44) un Aleksandijai (15).

Par nāvējošo slimību, kas ilga 18 mēnešus, Bovijs nevēlējās skaļi runāt. Par to zināja vien viņa ģimene un mūziķi, ar kuriem viņš strādāja pie pēdējā albuma ieraksta.

Sers Eltons Džons nesen kā paudis savu atzinību tam, ka Bovijs visu centies paturēt noslēpumā. Tā ir cieņu pelnījusi rīcība „mūsdienās, kad visi zina visu par visiem”.

Deida Bovija pēdējais videoklips – „Lazarus”

 

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press