Pārdod leģendāro "Playboy" māju. Komplektā jāņem arī pats Hefners! FOTO
Par 200 miljoniem ASV dolāru nolemts pārdot izslavēto „Playboy” māju. Taču jaunais īpašnieks to saņems komplektā ar pašu Hjū Hefneru, kurš īpašumā dzīvošot līdz pat savai nāves stundiņai.
Slavenības
2016. gada 22. janvāris, 19:35

Pārdod leģendāro "Playboy" māju. Komplektā jāņem arī pats Hefners! FOTO

Jauns.lv

Uzņēmums „Playboy Enterprises” darījis zināmu, ka pārdod leģendāro „Playboy” villu. Summa, par kādu šo māju nolemts pārdot, ir augstākā, kāda jebkad prasīta par privātu rezidenci ASV. Nākamajam īpašniekam būs jāšķiras no 200 miljoniem dolāru, turklāt jāatļauj „Playboy” dibinātājam Hjū Hefneram (89) tajā mitināties līdz pat nāves stundiņai.

Nav minēts iemesls, kāpēc uzņēmums nolēmis pārdod leģendām apvīto „Playboy” māju, kurā ballējušās neskaitāmas Holivudas slavenības un norisinājušās izslavētās baseina ballītes, kurās drīkstēja ierasties tikai apakšveļā un zīda halātiņos.

Žurnāla „Playboy” dibinātājs, 89 gadu vecumu sasniegušais Hjū Hefners, šo īpašumu iegādājās pirms 45 gadiem, par to samaksājot vien nieka 1.1. miljonu ASV dolāru. Pilij līdzīgā Tjūdoru gotikas stilā būvētā ēka celta 1927. gadā. Tā ir nepilnus 19 tūkstošus kvadrātmetru liela. Mājā kopumā ir 29 istabas (no kurām 22 ir guļamistabas). Pie ēkas ir peldbaseins, kur tika rīkotas slavenās „Playboy” ballītes, kā arī vairāki tenisa korti. Ēkā ir iekārtots arī vīna pagrabs un mājas kinozāle.

Norādīts, ka īpašumam, kurā Hjū Hefners aizvien dzīvo, esot pat licence, kas ļauj teritorijā ierīkot privāto zoodārzu. Hefners bija slavens ar saviem pāviem, kas lepni pastaigājās pa pagalmu.

Šī māja bieži tika izīrēta arī kinofilmu uzņemšanas vajadzībām, korporatīvām ballēm un labdarības pasākumiem. Hefnera muiža redzama arī neskaitāmos mūzikas videoklipos un TV šovos.

Klīst baumas, ka „Playboy” mājā Džons Lenons apdzēsis cigaretes galu pret vienu no mākslinieka Anrī Matisa gleznu oriģināliem. Šī glezna aizvien karājoties Hefnera īpašumā pie sienas. Tāpat baumo, ka šajā namā kāda no guļamistabām nodēvēta rokenrola karaļa Elvisa Preslija vārdā, jo reiz mūziķis tajā izklaidējies ar astoņiem „playboy zaķiem” vienlaikus.

Dažas no „Playboy” meitenēm gan apgalvo, ka māja sen vairs neizskatoties tik glamūrīga kā slavas ziedu laikos. 25 vecā Karla Hova teic, ka māja izskatoties „kā iestrēgusi astoņdesmitajos gados”. Britu modele norāda, ka Hefners stūrgalvīgi atsakās jebko tajā mainīt, liekot mājai izskatīties noplukušai, „aukstai un neapdzīvotai”. Hova arīdzan norādījusi, ka smalkā villa Beverlihilsā sen vairs nelīdzinoties „pārmērīgu orģiju vietai, kur gozējas puskailas meitenes”. „Viņš ir tik vārgs, ka visur iet kopā ar bariņu medmāsiņu,” apgalvo modele.

Bijusī „Playboy” meitene Izabella Sentdžeimsa savā 2010. gadā izdotajā autobiogrāfijā māju raksturojusi vēl bēdīgāk. Mēbeles guļamistabās neesot saskaņotas un liekot telpām izskatīties it kā „kāds būtu apmeklējis lietotu preču veikalu un nopircis tikai pašas nepieciešamākās”. „Lai gan mēs no sirds centāmies iekārtot savas istabas un padarīt tās mājīgas, matrači gultās bija pretīgi – veci, noplukuši un ar traipiem. Arī palagi nebija tie labākie,” viņa raksta.

„Playboy” muiža pieminēta arī aktiera Bila Kosbija seksa skandālā. 2008. gada vasarā aktieris piedzirdījis un seksuāli izmantojis tolaik 18 gadus veco modeli Hloju Goinsu.

Arī bijusī „playboy zaķene” P.D. Māstena apgalvo, ka Bils Kosbijs viņu izvarojis šīs ēkas telpās. Tas noticis vēl aizvadītā gada septiņdesmitajos gados. Viņa apgalvo, ka aktieris piedzirdījis un seksuāli izmantojis vēl 12 „playboy zaķenes”.

Mājas jaunajam īpašniekam jāpērk villa kopā ar tajā dzīvojošu Hjū Hefneru, kas no mājas neplāno izvākties līdz pat savai nāves stundai, taču nekur netiek minēts, kur gan paliks „Playboy” dibinātāja 2012. gadā apņemtā sieviņa Kristala Harisa (29), kas ir 60 gadus jaunāka par savu vīru.

   

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press