foto: Publicitātes foto
Sieviete vai vīrietis? Pirmo reizi “Erotā” latviešu "drag queen" šovs
Trakā pasaule
2019. gada 13. februāris, 10:14

Sieviete vai vīrietis? Pirmo reizi “Erotā” latviešu "drag queen" šovs

Jauns.lv

Jau šajā nedēļas nogalē, 15. un 16. februārī, festivālā “Erots 2019” varēs baudīt neparastās grupas “Baltic Queens Show” pavedinošo priekšnesumu, kas pārsteigs ar sievišķīgu šarmu, iespaidīgiem tērpiem un košu grimu.

“Neko līdzīgu “Erota” apmeklētāji nebūs redzējuši!” ir pārliecināts frizieris un grima mākslinieks Dāvis Ķimenis-Bergholds, kurš grupā “Baltic Queens Show” ir apvienojis piecus domubiedrus, lai Latvijas sabiedrībai parādītu visā pasaulē populāro un krāšņo drag queen mākslu. Viņu tēli ir iespaidīgi un izteikti sievišķīgi – spilgts un pārspīlēts grims, valdzinošas drēbes un aksesuāri, bet priekšnesumi ir ne vien interesanti, bet arī mākslinieciski kvalitatīvi. Mākslinieki pārstāv LGBT+ kopienu, visus dzimumus, seksualitātes un vecumus. 

foto: Publicitātes foto

Termins "drag" radies 19. gs. kā britu teātra slengs, un tas tika izmantots, lai raksturotu sievietes drēbes, ko valkāja vīrietis. Mūsdienās "drag queen" ir mākslinieki, kas sevi lielākoties identificē kā vīrieti, bet izklaidējošos priekšnesumos uzstājas pārspīlēti sievišķīgos tēlos. Tiek uzskatīts, ka "drag" ir saīsinājums no "Dressed as Girl" (ģērbies kā meitene). 

Nojauc seksualitātes robežas!

Festivālā “Erots” baudi neaizmirstamus šovus, izmēģini lomu spēles, sajūti vēl nebijušas emocijas, atklāj savas apslēptākās vēlmes un ļauj tām vaļu! Festivāla programma ir daudzveidīga un piemērota gan vienam apmeklētājam, gan pārim, gan draugu vai paziņu kompānijai.

Ķīpsalas hallē varēs vērot gan kaislīgus un pavedinošus TOP mākslinieku priekšnesumus un striptīzšovus, gan izvēlēties un iegādāties erotisko veļu, dažnedažādas rotaļlietas mīlas izpriecām, masāžas eļļas, intīmās higiēnas un labsajūtas līdzekļus, pieaugušo filmas un citas pavedinošas lietas.

foto: Publicitātes foto

Ieeja no 18 gadu vecuma! Biļetes iegādājies “Biļešu servisa” kasēs (www.bilesuserviss.lv) visā Latvijā un bezrindas.lv. Biļešu cena – no 18 EUR, iegādājoties pasākumā uz vietas – no 19,50 EUR. Pieejamas arī VIP biļetes 2 un 4 personām.

“Erots 2019” norises laiki:

  • 15. februāris 20.00–03.00
  • 16. februāris 18.00–03.00