foto: Instagram, Vida Press
Iespaidīgi! Mamma ar meitu atdarina zvaigžņu un dizaineru tērpus, izmantojot papīru, foliju un plastmasu
Mamma savai meitai izveidojusi tādu pašu kleitu kā dziedātājai Lady Gaga, tikai no papīra.
2019. gada 29. janvāris, 15:40

Iespaidīgi! Mamma ar meitu atdarina zvaigžņu un dizaineru tērpus, izmantojot papīru, foliju un plastmasu

Jauns.lv

To ir jāredz! Kāda radoša māmiņa atdarina augstās modes tērpus, kādi redzēti slavenībām uz sarkanā paklāja un modelēm modes skatēs, tam izmantojot visvienkāršākos mājsaimniecībā pieejamos materiālus. Pēc tam šos tērpus demonstrē viņas piecus gadus vecā meita, bet fotogrāfijas mamma publisko savā blogā internetā.

Māksliniece un jaunā māmiņa Ālja Čaglere savai piecus gadus vecajai meitai izveidojusi tādu pašu kleitu, kādā bija tērpusies dziedātāja un aktrise Lady Gaga, kad viņa apmeklēja „Zelta globusu” balvu ceremonijas vakaru.

foto: Rob Latour/REX/ Vida Press
Dziedātāja Lady Gaga modes nama "Valentino" tērpā,.

Popzvaigzne pasākumu apmeklēja modes nama „Valentino” radītā gaiši zilā vakarkleitā, kuras cena rakstāma ar vairākām nullēm. Savukārt Čaglere tērpa kopiju veidojusi no papīra.

Valkājama nebūs (bet cik gan ir tādu augstās modes tērpu, kas ir piemēroti nēsāšanai ikdienā?), taču fotogrāfijā izskatās pārsteidzoši kolorīti un līdzīgi.

Šī nav pirmā reize, kad māksliniece kopā ar savu meitu kopējusi slavenību ģērbšanās stilu, palīgā ņemot vienkāršus un lētus materiālus. Viss aizsākas 2017. gadā, kad Čagleri iedvesmoja popzvaigznes Riannas koši zilā kleita, ko bija darinājis modes nams „Molly Goddard”.

Dziedātāja un skaistumkopšanas zīmola „Fenty Beauty” dibinātāja un īpašniece izskatījās fantastiski šajā tērpā, kas bija veidots no vairāku kārtu tilla un atsedza vienu viņas plecu. Balti sporta apavi un saulesbrilles papildināja šo „mūsdienu princeses” stila koptēlu.

Ālja Čaglere nolēma atdarināt tērpu, izmantojot tikai un vienīgi saimniecībā pieejamus materiālus. Māksliniece šo tērpu darinājusi no plastmasas atkritumu maisiem un par modeli izvēlējusies savu mazo meitu Stefāniju. „Kurai piestāv labāk?” – attēla komentārā ierakstījusi radošā māmiņa.

„Es nolēmu atkārtot viņas modīgo izskatu un radīt tērpu savai meitai, izmantojot materiālus, kas ir pie rokas,” portāla „USA Today” rubrikas „All the Moms” veidotājiem norāda Čaglere, kura dzīvo Turcijas pilsētā Antaljā.. „Šī fotogrāfija iemantoja plašu popularitāti sociālajos tīklos, un es nolēmu radīt foto sēriju „Ģērbies kā slavenība”.

Sociālo tīklu lietotāju intereses iedvesmota, Ālja Čagere pa šiem nepilniem diviem gadiem atdarinājusi dučiem augstās modes tērpus, kādos sarkanā paklāja pasākumus apmeklējušas tādas slavenības kā Nikola Kidmena, Teilore Svifta, Dženfera Lopesa. Viņa arī atveidojusi tērpus, kādi redzēti uz mēles augstās modes skatēs, kā, piemēram, „Christian Dior”.

Izmantojot mirkļbirku #ahstefani (savas meitas vārdu), Čaglere fotogrāfijas publisko „Instagram” kontā @SeaSunSteFUNNY, kam ir jau vairāk nekā 226 000 sekotāju.

Īpašais mammas un meitas projekts

Ālja Čaglere sevi raksturo kā kautrīgu gleznotāju, kura glezno ar eļļas krāsām, dievina modi un no sirds izbauda ar meitu kopā pavadīto laiku. Arī Stefānijai patīk demonstrēt mammas radītos darbus.

„Viņai ir dzimusi pozētāja,” meitu slavē 33 gadus vecā māksliniece. „Viņai pavisam noteikti piemīt modeles talants. Es viņai parādu fotogrāfiju, un viņa viegli to atdarina.”

Kā viņai izdodas atdarināt augsto modi? „Ātri un lēti,” norāda māksliniece.

Katrs tērps Čaglerei prasa pusstundu darba vai pat mazāk. Cik izmaksā „Valentino” vai „Armani” tērpa atdarināšana? Tikai tik, cik virtuves skapītī esošais alumīnija folija rullis un vecās avīzes.

„Es izmantoju papīru, plastmasas atkritumu maisiņus, avīzes. Ja man nepieciešams kādas konkrētas krāsas papīrs, es to iegādājos speciāli jaunajam projektam. Bet parasti tas, kas man vajadzīgs, atrodams man mājās,” norāda Čaglere.

Māksliniece bieži izvēlas atkārtot samērā dīvainus un pat smieklīgus tērpus, kādi redzēti modes skatēs.

Bloga sekotāju favorīti ir modes namu „Edda Gimnes” (attēls augstāk) un „Moschino”
atdarinātie tērpi. Visvairāk novērtējumu „patīk” – 43 300 – saņēmusi „Edda Gimnes” tērpa kopija.

Atzīmes „patīk” nav vienīgais, kas mudina Čagleri un viņas meitu turpināt strādāt pie šī projekta. Abām no sirds patīk šī kopīgā radošā spēlēšanās ar modi.

„Jūtos gandarīta, kad izlasu, ka mēs motivējam citus pašiem kaut ko radīt vai pavadīt vairāk laika kopā ar saviem bērniem. Es saņemu daudz atsauksmju, kurās teikts, ka liekam cilvēkiem pasmaidīt. Man tā ir pati labākā atgriezeniskā saikne,” norāda Ālja Čaglere.

View this post on Instagram

Copy paste😍 #ahstefani

A post shared by Stefani👧🏼+👩🏼Alya Chaglar (@seasunstefunny) on