foto: Publicitātes (Linda Ģībiete), Inta Mengiša
FOTO: aktieri un direktori aizkustinoši sveic Edmundu Freibergu 70. jubilejā
publicitātes (Linda Ģībiete), Inta Mengiša
Slavenības
2018. gada 8. decembris, 12:43

FOTO: aktieri un direktori aizkustinoši sveic Edmundu Freibergu 70. jubilejā

Jauns.lv

6. decembra vakarā, pēc Latvijas Nacionālā teātra jauniestudējuma „Cīrulīši” pirmizrādes aizkustināts un pārsteigts tika režisors Edmunds Freibergs, kuru uz skatuves 70. dzimšanas dienā sveica kā aktieri, tā audzēkņi un arī Operas un teātra direktori.

Režisoram 70 gadu palika 12. augustā, taču, vēlēdamies iztikt bez pompozas balles rīkošanas, viņš esot „aizlaidies uz ārzemēm”. Lai apaļajā dzimšanas dienā suminātu Edmundu Freibergu, sveicēji pacietīgi nogaidīja gandrīz četrus mēnešus – līdz režisora jaunākā darba „Cīrulīši” pirmizrādei. Protams, ka jubilāram vairs nebija, kur sprukt, un kolēģu noorganizēto pārsteigumu - apsveikuma runas un muzikālos veltījumus režisors uztvēra ar prieku un pateicību.

Aktieri un direktori aizkustinoši sveic Edmundu Freibergu 70. jubilejā

gallery icon

Latvijas Nacionālā teātra direktors Jānis Vimba, kā ierasts, sveikt gaviļnieku uz skatuves kāpa kopā ar savu priekšteci Ojāru Rubeni. Apsveikuma vārdus Edmundam bija sagatavojuši abi. Sumināt Freibergu bija ieradies arī Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes priekšsēdētājs komponists Zigmars Liepiņš, kā arī jubilāra kādreizējie audzēkņi, tostarp Jaunā Rīgas teātra aktieris Kaspars Znotiņš.

Bet ar visjestrāko iepriecinājumu Edmundu Freibergu un „Cīrulīšu” pirmizrādes skatītājus iepriecināja Latvijas Nacionālā teātra aktieru grupa, kas sevi bija nodēvējuši par „Freiberga cīrulēniem” – viņi ar īpaši pielāgotu un personificētu tekstu Freibergam veltīja Ulda Stabulnieka dziesmu „Tik un tā”.

Nacionālā teātra iestudējuma "Cīrulīši" pirmizrādes apmeklētāji

2018. gada 6. decembrī Latvijas Nacionālajā teātrī notika Edmunda Freiberga iestudēto "Cīrulīšu" pirmizrāde.

gallery icon

Harija Gulbja "Cīrulīšu" jaunā iestudējuma režisors ir Edmunds Freibergs, lomās - Lāsma Kugrēna, Mārcis Maņjakovs, Jānis Āmanis, Liene Sebre, Ilva Centere, Marija Bērziņa, Evija Skulte, Inga Misāne-Grasberga, Daiga Kažociņa, Līga Liepiņa, Rasma Garne, Mārtiņš Brūveris. Scenogrāfs - Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece - Jurate Silakaktiņa.

Kā minēts teātra mājaslapā, "Cīrulīši" ir "izrāde-veltījums visām latviešu viensētām. Izrāde-veltījums visām mammām. Un izrāde-veltījums mums, viņu bērniem".