foto: Publicitātes
"X faktoru" pamet Memmēns, šovā vairs tikai pieci dalībnieki
TV
2018. gada 26. novembris, 11:11

"X faktoru" pamet Memmēns, šovā vairs tikai pieci dalībnieki

Jauns.lv

Svētdienas, 25. novembra, vakarā TV šova "X faktors" piektajā fināla koncertā izskanēja dziesmas, kuras ir izpildījuši dīvas un grandi Latvijā un pasaulē. Skatītāju simpātiju balvu ieguva Didzis Melderis, bet šovu pamest nācās Reiņa komandas dalībniekam Robertam Memmēnam.

Vakara laikā dalībnieki uz skatuves kāpa divas reizes, izpildot kontrastiem bagātas dziesmas.

Ieskats šova "X faktors" piektajā finālsērijā

Ieskats TV šova "X faktors" 2018. gada sezonas piektajā finālsērijā.

gallery icon

Meiteņu grupa “Carnelian” veiksmīgi atklāja vakaru, izpildot Olgas Rajeckas dziesmu “Kad man vairs nebūs 16”, saviļņojot skatuvi un žūriju, kas atzina, ka tā bija ļoti sentimentāla un skaista uzstāšanās. Turklāt arī Olga Rajecka pati, esot zālē, apstiprināja šo kā ļoti veiksmīgu izpildījumu. Savukārt otra meiteņu uzstāšanās bija rotaļīga un dejiska, izpildot Šenaijas Tveinas dziesmu “That Don’t Impress Me Much”, kas arī pašām meitenēm bija stilistiski tuvs dziedājums.

Kā nākamais uz skatuves kāpa Roberts Memmēns ar dziesmu “Rather Be”, ko izpilda Džesa Glinna. Aija Auškāpa pārliecinoši apgalvoja, ka balādes ir Roberta “jājamzirdziņš”, tādēļ šī dziesma lika vilties, jo “dziesma vilka tevi, nevis tu dziesmu”, turpretim otra Roberta šī vakara dziesma bija Džona Ledženda “All of Me”, pēc kuras žūrija bija vienisprātis, ka “šīs dziesmas atslēga ir vienkāršība - tu atslēdzi šo dziesmu”. Tā apgalvoja Aija.

Taču Intars Busulis pauda patīkamu pārsteigumu: “Es pirmo reizi tev noticēju, es mainīju domas par tevi kā par izpildītāju”.

Skatītājus ar īsti ugunīgu priekšnesumu sasildīja vienīgā soliste meitene šovā - Kattie, kas izpildīja Jūlijas Savičevas dziesmu “Esli v serdce zhivet lyubov”. Uzstāšanās patiesi aizkustināja žūriju, Kattie mentore Aija Auškpāpa novērtēja meitenes sniegumu, sakot, ka dvēsele un dramatisms ir ļoti veiksmīgs savienojums. Koncerta otrajā daļā Kattie izpildīja Vitnijas Hjūstones dziesmu "Dance With Somebody” , kas bija jautrs un aktīvs priekšnesums. Kattie pirmo reizi uz “X faktora” skatuves dejoja, demonstrējot izcilu gan vokālo, gan horeogrāfisko sniegumu.

"Radio Trio" meitenes satricināja skatuvi ar pasaules mūzikas leģendas Prinsa dziesmu “Purple Rain”, pēc kuras Intars atzina: “Tas bija brīnišķīgs izpildījums, Prinss noteikti ar jums lepotos!”. Arī Reinis piekrita, ka tā bija “ļoti garšīga uzstāšanās”. Savukārt otra meiteņu dziesma bija Imanta Kalniņa klasika “Viņi dejoja vienu vasaru”, kas bijis īsts audiovizuāls mākslas darbs, kā sprieda Aija.

Didzis Melderis izpildīja Igo dziesmu “Kā senā dziesma” pēc kuras fani un skatītāji gavilēja. Mentors Reinis Sējāns slavēja Didzi, sakot, ka “Didzis ir izcils piemērs darba spējām, turklāt viņš ir arī īsts "X faktora" nēsātājs - viņš ierodas un publika jau gavilē”. Otra uzstāšanās bija populārā mūziķa Avicii dziesma “Wake Me Up”, pēc kuras žūrija bija atturīga, ierosinot Didzim piestrādāt pie ķermeņa valodas.

"Baritonu" uzstāšanās vakara sākumā bija leģendas Džordža Maikla dziesma “Freedom”, kas bija stabils un pārliecinošs dziedājums. Kā komentēja grupas mentors Intars Busulis: “Tas ir mans lepnums un prieks”. Otrā dziesma bija smeldzīgā "Čikāgas piecīšu" balāde “Mūsu mīlestība”, ko žūrijas locekļi nodēvēja par mentora Intara Busuļa stratēģisku izvēli, piesaistot klausītaju auditoriju pēc 40.

“X faktora” otrās sezonas piektajā finālsērijā glābējdziesmu izpildīja grupa "Radio Trio" un Roberts Memmēns, kurš arī šovu pameta.

Nākamo tiešraidi skaties 2. decembrī, kur cīņu par uzvaru turpinās vien pieci pretendenti. Koncertā dalībnieki izpildīs skatītāju izvēlētās dziesmas.