foto: Publicitātes
"Lauku sētā" negaidīts pavērsiens - finālā tikai dāmas
TV
2018. gada 9. novembris, 06:06

"Lauku sētā" negaidīts pavērsiens - finālā tikai dāmas

Jauns.lv

TV šovā "Lauku sēta" vēl nebijis gadījums: šovu pamet Dzintars un Rasmuss, tādējādi fināla četriniekā iekļuvušas tikai dāmas.

Ieskats "Lauku sētas" jaunākajā raidījumā

Ieskats TV šova "Lauku sēta" 2018. gada sezonas devītajā raidījumā.

gallery icon

Darbi lauku sētā rit arvien lēnāk, jo dalībnieku kļūst arvien mazāk – šonedēļ dalībniekiem bija jāsakrāmē malka šķūnī un jāierīko elektriskais gans teļiem.

Meiteņu komandā visuzcītīgāk strādāja lielā Sanita, bet starp puišiem izcēlās gan strīdi, gan kašķi. Tādēļ uz sliņķa sola sēdās Dzintars, kuram pievienojās mazā Sanita un Rasmuss. Šovu pameta abi puiši, cīņu fināla atstājot dāmām.

Šova "Lauku sēta 2018" dalībnieki

Šova "Lauku sēta 2018" dalībnieki.

gallery icon

Nedēļas pirmais lielais darbs bija malkas krāmēšana šķūnī - katrai komandai divas malkas kaudzes bija jāsaliek grēdās. Meiteņu komandā līderes lomu uzņēmās nevis darbu vadītāja Zane, bet gan Eva, kura zināja, kā pareizi jākrāmē malka. Malkas vešanu un nešanu smagāku padarīja tveicīgais laiks un čīkstēšana par to, cik tas ir grūti, nebūt nepalīdzēja.

Lai arī puiši bija mazākumā, kas nozīmē, ka vajadzēja cīnīties plecu pie pleca, puiši nāca klajā ar paziņojumu, ka katrs krāmēs grēdās savu malkas kaudzi, lai beidzot varētu redzēt, kurš ir čaklāks, ātrāks, veiklāks un kārtīgāks lauku darbu veicējs.

Rasmuss darbos izrādījās krietni ātrāks par Dzintaru, taču kvalitāte gan nebija tā labākā. Puišu starpā valdīja liela konkurence, sadarbība nebija iespējama, jo viens otram nemitīgi veltīja apvainojumus. Zane ir pārliecināta, ka Rasmuss gatavs iet pāri visam, lai nokļūtu finālā.

Šova “Lauku sēta” jaunās sezonas saimniecība

Ieskats TV šova “Lauku sēta” jaunās sezonas saimniecībā.

gallery icon

Nedēļas otrs lielais darbs bija elektriskā gana likšana un teļa ķeršana. Tā kā iepriekšējā nedēļā čaklākā izrādījās meiteņu komanda, dāmām bija priekšrocība - meitenēm gans bija jāuzstāda viena kilometra garumā, puišiem tika norādīts divas reizes lielāks attālums.

Tā nu puišiem bija veseli divi kilometri laika, lai strīdētos un mērītos, kurš pārāks.

Darbu pieņemšanā saimnieki atzinīgi novērtē meiteņu paveikto darbu malkas šķūnī, visas grēdas ir kārtīgas un stabilas, bet puišiem - uz ātru roku samestas. Meitenes metās kritizēt puišu komandas malkas krāvumu, sākās kašķi, līdz gaiss tika uzkarsēts tik tālu, ka likās - nervi var uzsprāgt par katru sīkumu.

Ar teļu ķeršanu dalībniekiem neveicās - kaut arī saimnieki likuši visiem darboties kopā, kāds gribēja izcelties un uz savu galvu nolēma ķert teļus viens pats, bet tā arī nekas neizdodas - tieši otrādi, lopi pārplēsa ganu un aizbēga.

Par laimi, izdevās lopiņus sadzīt atpakaļ aplokā, taču saimniekus tas pamatīgi saniknoja, jo šādas izdarības uz savu galvu lauku sētā nenotiek.

Negaidīts pavērsiens šovā - nedēļas dalībnieku izbalsotajam bija iespēja sēdināt sev blakus kādu no pretinieku komandas, šoreiz tā bija dalībnieku izbalsotā mazā Sanita, kura līdzās nedēļas sliņķim Dzintaram sēdināja sev blakus Rasmusu. Un tā nu "Lauku sētu" pameta Dzintars un Rasmuss, tādējādi fināla četriniekā iekļūst tikai dāmas.