Uz žurnāla "Sports Ilustrated" vāka beidzot redzama brangāka izmēra sieviete. FOTO
Modele Ešlija Grehema bijusi ļoti pārsteigta, kad uzaicināta pozēt prestižā žurnāla „Sports Illustrated” vākam. Viņa lepojas, ka šī fotogrāfija nav digitāli apstrādāta un cer, ka ar laiku tiks lauzti iesīkstējušie stereotipi par to, kādai jāizskatās sievietes figūrai.
Slavenības
2016. gada 18. februāris, 17:36

Uz žurnāla "Sports Ilustrated" vāka beidzot redzama brangāka izmēra sieviete. FOTO

Jauns.lv

Nokļūt uz žurnāla „Sports Illustrated” vāka ir katras modeles sapnis, kā arī augsts sasniegums karjerā. Līdz šim izdevuma vākam pozējušas tikai tievās un ļoti tievās modeles. Ešlija Grehema (28) ir pirmā lielo izmēru modele, kas fotografējusies prestižajam žurnālam.

Modele Ešlija Grehema nēsā 16. izmēra (46. izmērs pēc Eiropas izmēru skalas) apģērbus. Viņa ir pirmā lielo izmēru modele, kas pozējusi „Sports Illustrated” vākam, turklāt fotogrāfija pēc uzņemšanas vēlāk nav uzlabota ar bilžu apstrādes programmu palīdzību. Ešlija Grehema lepojas, ka attēls ir 100% autentisks un viņas aprises nav „pilnveidotas” ar datorgrafikas palīdzību. „Viņi neapstrādāja manu foto,” norāda modele. „Viņi neko neizgrieza no attēla. Viņi nemainīja mana auguma formas un aprises.”

Žurnāla „Sports Illustrated” peldkostīmiem veltītais pielikums izdots ar trim dažādām fotogrāfijām uz vāka. 28 gadus vecā modele cer, ka šo numuru pārlapos daudz vairāk sieviešu visā pasaulē nekā agrāk. „Es domāju, ka sievietes, kas parasti pat nepaceļ šo žurnālu no plaukta, tagad teiks: ‘O, tagad arī manas formas ir nākušās cieņā. Šo numuru es paņemšu, izšķirstīšu un cerams tas mani iedvesmos.’”

Grehemai ļoti nepatīk apzīmējums „lielo izmēru modele” un veids, kā tas tiek pasniegts mūsdienu industrijā. „Es nevaru ciest šo apzīmējumu,” viņa norāda. „Kad iepazīstinām ar Heiliju [ar kolēģi modeli Heiliju Klausoni] mēs taču nesakām – ‘Lūk, šī ir kārnā meitene Heilija un tā otra – lielo izmēru Ešlija’. Mēs abas esam modeles. Es vēlos būt atpazīstama kā modele. Jā, man ir apaļumi. Man piemīt aprises, ar ko lepojos. Patīk, ja mani dēvē par formīgu, juteklisku un seksīgu, taču man nepatīk, ja uzliek zīmogu.”

Ešlija sevī par skaistāko uzskata smilšu pulkstenim līdzīgo figūru, kas ir ļoti sievišķīga, taču viņa arīdzan atzīst, ka bijusi ļoti pārsteigta, kad prestižais žurnāls „Sports Illustrated”, kura vāku vienmēr rotājušās pašas kārnākās modeles, piedāvājis viņai būt par jaunā numura vāka modeli.

„Es apzinājos, ka fakts, ja žurnālā būs atvērumi, kas veltīti 14-16. izmēra (44.-46. pēc Eiropas izmēru skalas) seksīgai lēdijai, ir liels sasniegums, taču man pat sapņos nerādījās doma, ka es varētu būt izraudzīta arī kā vāka modele. Es nedomāju, ka „Sports Illustrated” uzņemsies šādu risku. Taču tagad ar šo soli viņi nosaka jaunus standartus visiem pārējiem – arī citiem žurnāliem, dizaineriem, un cilvēkiem Holivudā tas būtu jādara.”

Nonākšana uz „Sports Illustrated” vāka ir ne tikai liels solis uz priekšu pa Ešlijas karjeras kāpnēm, bet arī būtisks sociāls vēstījums sabiedrībai, par ko modele ir ļoti gandarīta.

„Meitenes, kuras nejūtas drošas par savu ķermeni; meitenes, kuras jūtas resnas; meitenes, kurām ir celulīts; meitenes, kurām ir strijas – man kā bērnam piemita tas viss, bet tolaik nebija neviena populāra man līdzīga sieviete, uz ko varētu raudzīties kā paraugu.”

„Mans paraugs bija mamma, taču tas ir citādi. Nebija neviena populāra un veiksmīga sieviete, kurai ir celulīts, kurai aprises ejot šūpojas, kam ir kupla sēžamvieta un kas stāsta, kā to pieņemt un neļaut sabiedrībai tevi par to nopelt.”

Ešlija nevar vien sagaidīt, kad tiks sagrauti iesīkstējušie stereotipi arī modes industrijā. „„Sports Illustrated” ir atvēris durvis visiem,” viņa uzskata. „Taira Benksa man nesen atrakstīja: ‘Apsveicu. Tas bija pagrieziena punkts manā karjerā, un tas būs pagrieziena punkts arī tavā karjerā!’”

Ešlija nesen izdevusi arī apakšveļas kolekciju formīgām sievietēm. Tādām pašām kā viņa!


Kasjauns.lv / Foto: Vida Press