foto: REUTERS/SCANPIX
Astoņus gadus pēc nāves uz skatuves atgriezīsies Eimija Vainhausa
Mūzika
2018. gada 12. oktobris, 15:50

Astoņus gadus pēc nāves uz skatuves atgriezīsies Eimija Vainhausa

Jauns.lv

Nākamgad koncertturnejā atkal dosies britu mūziķe Eimija Vainhausa - viņas tēvs Mičs atklājis, ka strādā pie šova, kurā meita uz skatuves būs redzama ar hologrammas palīdzību.

Eimija Vainhausa no saindēšanās ar alkoholu viņsaulē aizgāja 2011. gada jūlijā - 27 gadu vecumā.

Taču jau nākamajā gadā fani atkal varēs lūkoties, kā sešu "Grammy" balvu ieguvēja Vainhausa uz skatuves izpilda savas slavenākās kompozīcijas - "Back to Black", "Rehab", "Love is a Losing Game" un citas. Tas tiks panākts īpašā šovā, ko radīs tā pati kompānija, kas jau atbildīga par Roja Orbisona un Marijas Kallas hologrāfiskajiem koncertiem. Producenti cer, ka šī koncertturneja ilgs pat trīs gadus.

Fani nemitīgi prasot, vai kaut kur nav atradusies kāda Vainhausas vēl nedzirdēta dziesma, tāpēc viņas tēvs nolēmis - lai gan šādu kompozīciju nav, Eimijas piemiņai par godu mūzikas mīļiem jādod iespēja viņu atkal redzēt uz skatuves.

"Tā būs ne tikai lieliska iespēja faniem atgriezties atmiņās ar hologrammas palīdzību, bet arī savākt naudu mūsu fondam," saka Mičs Vainhauss. Koncertturnejā iegūtie līdzekļi tiks fondam "The Amy Winehouse Foundation", kas palīdz jauniešiem ar atkarību problēmām.