foto: Publicitātes
Latvijas slavenākais tievētājs Juris Šteinbergs atzīstas: "Esmu grēkojis"
Šajā pavasarī Juris Šteinbergs svēra 155 kilogramus. Cik tagad, to Juris vēl nezina – viņš nosvērsies 5. oktobrī.
Slavenības
2018. gada 28. septembris, 06:58

Latvijas slavenākais tievētājs Juris Šteinbergs atzīstas: "Esmu grēkojis"

Žurnāls "Kas Jauns"

5. oktobrī oficiāli beigsies TV raidījuma "Bez tabu" runasvīra Jura Šteinberga tievēšanas maratons, ko viņš uzsāka 1. jūnijā, ļaujoties skatītāja Kaspara Suijas izaicinājumam. Kā Jurim veicies šajā vasarā?

„Vasara bija visdažādāko notikumu un izaicinājumu pārpilna – man bija pilnībā pavisam cits dzīvesveids,” žurnālam "Kas Jauns" pastāstījis Juris, nosakot, ka ne tikai cītīgi strādājis, bet arī izbaudījis atvaļinājumu ārpus Latvijas robežām.

Kā viņam tur izdevies ievērot pareizu ēšanu, ja, esot Latvijā, Jurim ēdienu sagatavoja "Food factory", ik dienas kastītēs piegādājot speciālu ēdienu komplektu svara samazināšanai? „Nekur tālu jau nebijām aizbraukuši – tepat uz Lietuvu. Un, protams, tur jau man pašam bija jāsarūpē ēdiens. Taču nebija tik traki. Ja ceļmalas kafejnīcā ģimene ēda kartupeļus frī ar karbonādi, es izvēlējos karbonādi ar dārzeņiem. Tas ir izdarāms, ja mazliet vairāk piedomā,” atbild Šteinbergs, godīgi atzīstot, ka ir grēkojis, jo vasara taču ir laiks, kad kārdinājumu ir visvairāk: "„Ogas, augļi, šašliks… Tas taču ir tik garšīgi!"

Nu, kā lai atsakās no ķiršiem, āboliem, bumbieriem, zemenēm, avenēm? Jā, esmu grēkojis!

"Mūsu uztura speciāliste teic, ka dienā, piemēram, var atļauties tikai vienu sauju zemeņu vai vienu šķēlīti arbūza, taču es ar augļiem un ogām esmu panašķējies krietni vairāk. Ir bijušas dienas, kad zemenes apēdu vairāk par sauju. Un arī arbūzi, kas sezonas laikā ir visgaršīgākie, ir mana vājība. Tas ir tikai saprotams, ka ir diezgan pagrūti aprobežoties ar vienu šķēlīti…” smejas TV zvaigzne.

foto: Publicitātes
Tievēšanas maratonam Juri izaicināja kaislīgs “Bez Tabu” fans Kaspars.

Sācis iet uz sporta zāli

Toties ar lielu lepnumu Juris Šteinbergs paziņo, ka augusta sākumā kopā ar Kasparu sācis sportot. „Sākām regulāri iet uz sporta zāli. Taču saskārāmies ar ļoti interesantu lietu – uzsākot sportot, mūsu svars vairs nesamazinājās! Un tās ir muļķības, ka tas ir uz muskuļu rēķina, jo tik īsā laikā palielināt muskuļu masu nav iespējams. Vienkārši mainījās vielmaiņa, arī apetīte pieauga, jo es taču sāku vairāk kustēties! Pirmajās trīs nedēļās svars nekrita, taču tagad atkal sāk samazināties,” stāsta Juris, sakot, ka viņš trenējas pazīstamā boksera un fiziskās sagatavotības trenera Arņa Ritenieka sporta klubā "A.R. sporta studija".

Juris Šteinbergs TV3 18 gadu jubilejas pasākumā

“Bez tabu” vadītājs Juris Šteinbergs TV3 18 gadu jubilejas pasākumā 2016. gada 19. augustā.

gallery icon

„Mums tur ir izcila kompānija! Tur nāk trenēties pat Mairis Briedis, Aļona Ostapenko un daudzi citi izcili sportisti un slavenības,” palielās tievētājs, sakot, ka šajā sporta klubā ir lieliska attieksme.

foto: no privātā arhīva
Juris Šteinbergs ar savu treneri Artūru. „Cenšos divreiz nedēļā aiziet uz sporta klubu. Artūrs patiešām ir izcils profesionālis un lieliski zina, kā fiziskām aktivitātēm pievērst arī tādus kā es!” gandarīts ir "Bez tabu" vadītājs.

„Lai arī tur trenējas profesionāli sportisti, par mums neviens neņirdz, nerāda ar pirkstu – re, kāds šim tukls vēders un liela pēcpuse. Tieši otrādi, viņi respektē ikvienu, kurš vispār ir spējis atvilkties uz sporta klubu,” gandarīts ir Juris un, vaicāts, vai sportošana nesagādā grūtības, atbild: „Jebkura šāda fiziskā kustēšanās rada lielu gandarījumu un jaukas sajūtas. Pagaidām vēl esmu tajā stadijā, kad nākas sevi piespiest sportot, taču lieliski zinu – ja pirmie mēneši izturēti, organisms jau pierod pie slodzēm un sporta zāles apmeklējums kļūst par dabisku ikdienas sastāvdaļu.”

Vai izdosies tādā garā arī turpināt?

Šāds režīms, kad tiek saņemts speciāli tievēšanai sagatavots, sabalansēts uzturs, ir nodrošināti uztura speciālisti un citi padomdevēji, Jurim ir līdz 5. oktobrim. Ko pēc tam? Vai TV zvaigzne turpinās iesākto, bet nu jau paša spēkiem, bez speciālistu uzraudzības? „Teorētiski viss ir skaidrs – kā turpmāk jādzīvo, jāēd, jākustas. Tur man nav nekādu jautājumu, es lieliski zinu, kādas būs sekas, ja neievērošu šos noteikumus. Pavisam cita lieta ir reālā dzīve – kā to visu izdosies īstenot. Un tas, bez šaubām, būs grūti! Jo ir ļoti daudz kārdinājumu un dzīve nesastāv tikai no dzelžainas disciplīnas un noteikta skaita kaloriju. Ir arī visdažādākās baudas, bez kurām dzīve nebūtu tā vērta. Jā, skaidrs, ka būs grūti, taču sajūta, ka tagad man ir fiziski daudz patīkamāk, ir tā vērta! Es tiešām jūtos daudz labāk, man ir vieglāk, ērtāk kustēties. Un turpmākais būs manis paša ziņā – izvēlēties, ko gribu: justies ērti vai atgriezties iepriekšējā formā, kad nevar lāga kurpes aizšņorēt.”

Citas svarīgākās ziņas un interesantākās vēstis lasiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!