Re, kā! Kiviča grupa "Z-Scars" izdod jaunu albumu. VIDEO
Grupas "Z-Scars" jaunākā albuma "Restarts" plakāts.
Slavenības
2016. gada 25. februāris, 13:45

Re, kā! Kiviča grupa "Z-Scars" izdod jaunu albumu. VIDEO

Jauns.lv

Kaut arī piecus gadus nekas nebija dzirdēts par mūziķa Andra Kiviča grupu “Z-Scars” un daudzi tās fani bija pārliecināti, ka grupa pārtraukusi darbību, izrādās, ka nupat pabeigts darbs pie “Z-Scars” jaunā albuma!

“Z-Scars” šomēnes svin 15 gadu jubileju, jo pirmo reizi Andris Kivičs ar domubiedriem kopā uzstājās 2001. gada 3. februārī klubā “Metro”. Jau divus gadus vēlāk “Z-Scars” ar dziesmu “Tu tuvojies sev” un savu debijas albumu “Starp tevi un mani” pacēlās slavas virsotnēs. Šis albums bija trešais pirktākais Latvijā, “Z-Scars” 2003. gada Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvā tika pie trim nominācijām – labākā debija, labākais roka albums, labākā roka dziesma -, bet dziesma “Tu tuvojies sev” uzvarēja Latvijas Radio 2 dziesmu aptaujā “Muzikālajā banka”. 2008. gadā “Z-Scars” izdeva savu trešo albumu, 2011. gada februārī iznāca ”Labāko dziesmu izlase 2001-2011”, bet no grupas tikmēr aizgāja vairāki tās pamatsastāva dalībnieki.

Kopš tā laika grupas dibinātājs, solists un dziesmu autors Andris Kivičs lielākoties uzstājās kā solo mākslinieks, bet “Z-Scars” praktiski nekoncertēja, tā radot gluži pamatotu iemeslu aizdomām, ka grupa beigusi darbību. Taču nē – šopavasar “Z-Scars” 15. jubilejā klajā nāk jauns albums “Restarts”, bet grupā tagad bez Kiviča muzicē Mārtiņš Opmanis (bungas), Uldis Beitiņš (ģitāra) un Eduards Zagainovs-Veinbrants (basģitāra).

Par to informējis pats Andris Kivičs. “Pēdējo pāris gadu laikā cilvēki gan klubos, gan uz ielas man bieži jautāja, vai “Z-Scars” būs jauns ieraksts, vai arī ar grupu ir cauri? Beidzot es varu atbildēt, ka darbs pie jaunā jubilejas albuma ir pabeigts! 10. martā 19.00 Riga TV24 tiešraidē mēs prezentēsim jaunu septiņu dziesmu ierakstu “Restarts”. Tiešraidē jaunās dziesmas arī nospēlēsim akustiski. Albums būs par vērtībām cilvēka dzīvē, par īstu mīlestību, savas identitātes nepazaudēšanu un sarežģīto pasauli mūsos un ap mums,” teic stāsta grupas solists, mūzikas un tekstu autors Andris Kivičs.

“Z-Scars” jaunākā dziesma “Es gribu”

“Z-Scars” slavenākā dziesma “Tu tuvojies sev”


Kasjauns.lv/Foto: No Izdevniecības Rīgas viļņi arhīva