Mihails Barišņikovs nopircis dzīvokli Rīgā
Mihails Barišņikovs jau 40 gadu dzīvo Ņujorkā, bet pēdējos gados ir biežs viesis Rīgā un labprāt dodas pastaigā pa Vecrīgu.
Slavenības
2016. gada 26. februāris, 06:15

Mihails Barišņikovs nopircis dzīvokli Rīgā

Jauns.lv

Pasaules baleta leģenda, Rīgā dzimušais aktieris Mihails Barišņikovs dzimtajā pilsētā beidzot iegādājies sev nekustamo īpašumu, vēsta žurnāls “Kas Jauns”.

Līdz šim Barišņikovs, būdams Rīgā, uzturējās vai nu viesnīcās, vai īrētos mitekļos tuvu vietām, kas viņam ir mīļas. Nu Mihailam Barišņikovam būs pašam savs dzīvoklis. Šis fakts kļuva zināms pēc Krievijas aktiera Leonīda Jarmoļņika sievas Oksanas Jarmoļņikas intervijas. Viņa ir atzīta teātra kostīmu māksliniece un dizainere, bet tagad veido dizainu jaunceltnei, kurā vienu no dzīvokļiem jau nopircis Barišņikovs.

„Man piedāvāja darbu vienā interesantā projektā – izveidot dizainu mājai, kas tiks uzcelta pašā Vecrīgas centrā, netālu no Doma laukuma,” aizvadītajā nedēļā intervijā portālam Delfi atklāja Oksana Jarmoļņika, stāstot, ka VIP klases dzīvojamās ēkas pirmajā stāvā būšot kafejnīca un spa salons, bet augšējos stāvos tiks ierīkoti pieci dzīvokļi, no kuriem viens jau pieder Ņujorkā dzīvojošajam Barišņikovam.

„Tas būs dzīvoklis, kurā Miša mitināsies laikā, kad uzturēsies Rīgā. Domāju, ka viņam būs ļoti patīkami dzīvot pašam savā dzīvoklī pilsētā, kuru tik ļoti mīl. It sevišķi tagad, kad viņš veiksmīgi sadarbojas ar Jauno Rīgas teātri,” pārliecināta ir Oksana Jarmoļņika, piebilstot, ka jau vairāk nekā 20 gadu ir labos draugos ar Barišņikovu, turklāt pērn rudenī, kad Jaunajā Rīgas teātrī notika izrādes “Brodskis/Barišņikovs”, Barišņikovs dzīvojis viņas Jūrmalas dzīvoklī.

Kasjauns.lv / Foto: Eduards Paņičevs, Edijs Pālens / LETA