foto: Vida Press
Ko princis Harijs saka par „saskriešanos” ar vecmāmiņu karalieni Bakingemas pils koridoros?
Princis Harijs.
Slavenības
2018. gada 19. septembris, 09:11

Ko princis Harijs saka par „saskriešanos” ar vecmāmiņu karalieni Bakingemas pils koridoros?

Jauns.lv

Princis Harijs vienmēr un visur ļoti aizstāv savu vecmāmiņu Anglijas karalieni Elizabeti II, taču tas neattur viņu no negantiem jociņiem.

Princis Harijs ar vecmāmiņu karalieni Elizabeti II

gallery icon

Izdevums „The Telegraph” informē, ka nesen princis Harijs runājis par „saskriešanos” ar karalieni Bakingemas pils koridoros.

Topošajā dokumentālajā filmā par britu karalisko ģimeni princis Harijs aprunājas ar apmeklētāju grupu no Karību salām, kas piedalās karalienes ierosinātajā jaunajā viesmīlības profesionāļu projektā. Ar sev ierasto humora devu princis Harijs viņiem apvaicājas: „Jūs ,draugi, Bakingemas pilī esat pavadījuši vairāk laika nekā es jebkad, turklāt esat šeit tikai divas nedēļas. Vai esat jau saskrējušies ar karalieni?”

foto: Vida Press
Princim Harijam patīk pajokot.

„Ja nejauši saskrienaties ar viņu koridorā, nekrītiet panikā. Es zinu, ka kritīsiet. Mēs visi krītam!”

Par ko gan mazdēlam princim Harijam būtu jākrīt panikā, satiekot omīti Bakingemas pils koridoros, atliek tikai minēt...

Ja neesi viens no karaliskās ģimenes, tad doma, ka varētu gadīties uzskriet karalienei vai uzkāpt viņai uz kājas, šķiet nervus stindzinoša, – taču karaļnama etiķetes eksperti apgalvo, ka nevajag pārlieku uztraukties, ja tā gadījies. Sen vairs nav viduslaiki, karaliene lieliski saprotot, ka visiem var kādreiz misēties. Galvenais, atvainojoties nekad nelietot vārdu „pardon”, – norāda etiķetes eksperti. Franču pieklājības vārdu lietošanu britu karaliskā ģimene uzskatīs kā rupjības izpausmi (protams, ja vien neesat francūzis). Ja šāds misēklis notiek, sakiet vienkāršo „atvainojiet” („sorry”).

foto: Vida Press

Ja laimējas tikties ar karalieni, jāatceras, ka sarunu pirmā uzsāk Viņas Majestāte vai kāds no karaliskās ģimenes. Lai kā jums gribētos, labais tonis liedz pirmajam uzsākt sarunu. Tāpat jāatceras, ka sarunas gaitu pilnībā nosaka karaļnama pārstāvis, kas to uztur tik ilgi, cik vēlas.

Karalienes klātbūtnē jūs nedrīkstat ne tikai pirmais apsēsties, bet arī pagriezt muguru monarham. Arī šādu rīcību nekavējoties uzskatīs par lielu necieņu un rupjības izpausmi.

foto: Vida Press