foto: Vida Press
Pasaules čempions Toms Deilijs ar vīru nevēlas uzzināt, kurš ir viņu bērna bioloģiskais tēvs
Peldētājs Toms Deilijs ar vīru Dastinu Lānsu Bleku un dēlu Robertu „Robiju” Reju.
Slavenības
2018. gada 6. septembris, 08:52

Pasaules čempions Toms Deilijs ar vīru nevēlas uzzināt, kurš ir viņu bērna bioloģiskais tēvs

Jauns.lv

Pasaules čempions daiļlēkšanā Toms Deilijs (24) un viņa vīrs Dastins Lānss Bleks (44) ir vecāki 10 nedēļas vecajam dēlam Robertam „Robijam” Rejam, kurš pasaulē nācis ar surogātmātes palīdzību. Abi apgalvo, ka viņiem nav svarīgi zināt, kurš ir dēla bioloģiskais tēvs un to noskaidrot necentīsies.

Toms Deilijs ar vīru un dēlu

Daiļlēcējs Toms Deilijs ar vīru Dastinu Lānsu Bleku un dēlu Robertu „Robiju” Reju.

gallery icon

Daiļlēcējs Toms Deilijs un ar „Oskara” balvu apbalvotais scenārists Dastins Lānss Bleks abi ziedoja spermu, lai apaugļotu donora olšūnu. Šā gada 27. jūnijā viņi kļuva par vecākiem dēliņam Robertam Rejam Blekam-Deilijam, kuram vārds dots par godu Toma mirušajam tēvam. Robertam Deilijam senioram bija nozīmīga loma dēla dzīvē un karjeras izveidē. Viņš no dzīves šķīrās 2011. gadā, zaudējot cīņā smadzeņu audzējam.

❤️ . . . #Repost @dlanceblack ・・・ Yes please. 👨👨👦 #OurFamily

A post shared by Tom Daley (@tomdaley) on

Toms Deilijs publiski paskaidrojis, ka abi ar vīru jūtas ļoti laimīgi par bērna nākšanu pasaulē un viņus pilnībā apmierina neziņa par to, kurš ir dēla bioloģiskais tēvs. Abu jauno tēvu ģimenes saskatot mazajā Robijā līdzību ar katru no viņiem.

„Tā tas turpināsies mūžu mūžos,” sarunā ar izdevumu „The Telegraph” reportieri apliecinājis Deilijs. „Par vienu gan mēs esam nelokāmi pārliecināti – ka nevēlamies zināt [kurš ir tēvs]. Viņš ir mūsu [mazulis].”

„Nedomāju, ka mēs no viņa kaut ko slēpsim. Es zinu, ka neslēpsim,” apliecina Dastins Lānss Bleks.

Pāris atzīst, ka juties „pārsteigts” par to, kā daļa sabiedrības reaģējusi uz to, ka viņi vēlas bērnu ar surogātmātes palīdzību. Vēlmi pēc sava bioloģiskā bērna daudzi nopēla kā „egoistisku” lēmumu.

Toms intervijā atklāj, ka abi ar Dastinu aizvien regulāri sazinoties pa tālruni ar surogātmāti, kura esot kļuvusi par „būtisku viņu dzīves sastāvdaļu”.

Sportists arīdzan pastāstījis, ka desmit nedēļu vecais „eņģelītis” jau labi guļot, kas nozīmē, ka abiem tēviem naktī sanāk netraucēta septiņu stundu atpūta. Citi jaunie vecāki pat viņus apskaužot par to.

„Mēs vienmēr esam teikuši, ka vēlamies lielu ģimeni, taču pagaidām paliekam pie viena,” norādījis Toms Deilijs.

Pāris ir kopā kopš 2013. gada. Viņi saderinājās 2015. gadā, bet apprecējās 2017. gada maijā.