Atrasta ceļotāja mūmija, kurš mira jahtā pie radiotelefona, saucot palīgā. FOTO
Vientuļais pasaules apceļotājs, visticamāk, miris vairāk kā pirms gada, taču ļoti labi saglabājies.
Trakā pasaule
2016. gada 29. februāris, 14:58

Atrasta ceļotāja mūmija, kurš mira jahtā pie radiotelefona, saucot palīgā. FOTO

Jauns.lv

Divi zvejnieki netālu no Filipīnu krastiem nejauši atrada jahtu, kuras kajītē pie radiotelefona sēdēja itin labi saglabājies vīrieša līķis. Kā noskaidrojies, tas ir 59 gadus vecais Manfreds Frics Bajorats – piedzīvojumu meklētājs un pasaules apceļotājs no Vācijas.

Konkrēts laiks, cik ilgi Bajorats jahtā dreifējis Klusajā okeānā, pagaidām nav noteikts. Vīrieša mirstīgās atliekas ir trūdēšanas stadijā, taču diezgan labi saglabājušās pozā, kādā viņš miris. Tas noticis pie peldlīdzekļa radiotelefona, iespējams, mēģinot tuvākajiem kuģiem noraidīt Mayday palīgāsaucienu. Tomēr netiek izslēgta iespējamība, ka vīrietis varētu būt nogalināts.

Precīzu viņa nāves laiku noteiks ekspertīzes. Eksperti jau tagad lēš, ka mirstīgās atliekas tik „labi” saglabājušās sāļā jūras ūdens un sausā okeāna vēja dēļ.

Bajorats ar savu 12,9 metru garo jahtu „Sayo” ceļoja pa pasauli jau divdesmit gadu. 2009.gadā izira Manfreda un viņa sievas laulība – sieva bija cilvēks, kas bieži vien brauca ekspedīcijās kopā ar viņu. Tajā pašā gadā viņas dzīvību dzēsa vēzis, un Manfreds Bajorats vienatnē devās savā kārtējā ceļojumā. Tas viņam izrādījās beidzamais.

Kā vēsta Vācijas mediji, ziņas no Manfreda pēdējoreiz pienākušas pagājušajā gadā, kad viņš ar sociālā tīkla „Facebook” palīdzību sazinājies ar kādu savu draugu, lai apsveiktu viņu dzimšanas dienā. „Es nedomāju, ka Manfreds būtu kuģojis vētrā. Sliecos domāt, ka viņš bija jau miris, kad vējš laivu iepūta jūrā. Manfreds bija ļoti pieredzējis jūrnieks,” par nelaiķi teic viņa draugs.

Policija šobrīd cenšas izsekot Bajorata pēdējā ceļojuma maršrutu un meklē cilvēkus, ar kuriem viņš bija runājis pirms pazušanas. Filipīnu policijā jau izpētīts, ka uz jahtas klāja nav neviena pierādījuma tam, ka tur būtu bijusi vēl kāda persona. Avantūrists arīdzan nav ticis aplaupīts – ūdenī jahtā atrastas vairākas viņam piederošas vērtīgas mantas.

Kasjauns.lv/Foto: EPA/Ekrānuzņēmumi no „Mail Online”

Tēmas