Populāra kļūst īpaši daiļa un glamūrīga hidžābu blogere. VIDEO
Skaista sieviete skaistā hidžābā. Blogere Samira piedāvā neskaitāmas versijas, kā stilīgi valkāt hidžābu ikdienā, ballītēs, ziemā un vasarā.
Trakā pasaule
2016. gada 1. marts, 14:30

Populāra kļūst īpaši daiļa un glamūrīga hidžābu blogere. VIDEO

Jauns.lv

Viņa ir triju bērnu māmiņa un jau var lepoties ar pusmiljonu sekotāju sociālajos tīklos. 35 gadus vecā Samana Munira savu ikdienas apģērbu - musulmaņu sieviešu tradicionālo hidžābu - māca valkāt ar godu, lepnumu un, galvenais - stilīgi.

Samana Munira dzīvo Toronto, Kandādā. Viņa ir tā dēvētā "fašionista" jeb modes fane. Un kurš gan teicis, ka musulmaņu sievietēm nav svarīgi būt skaistām un stilīgām? Blogere Munira lieliski gaisina muļķīgos stereotipus par islāmticīgo dāmu izskatu un iespējām sevi pasniegt kā modernām būtnēm.

Neskaitāmos video "YouTube" kanālā Samana rāda savu hidžābu kolekciju, kā arī māca, kā tos dažādot, lai iegūtu efektīgāku skatu.

Lai arī konservatīvākās ticības māsas un brāļi nereti sievieti nolād ar vārdiem, ka "tu degsi elles ugunīs", kritika viņu neattur publicēt arvien jaunus vēstījumus.

"Es vienmēr esmu bijusi "ķerta" uz modi un visu skaisto, un man ir prieks, ja varu iedvesmot citas sievietes," saka Samana. Piemēram, nesen viņu sajūsmināja modes nama "Dolce & Gabbana" tirgū laistais hidžābs - tas esot ļoti skaists. Viņa atzinīgi vērtē faktu, ka arī lielie modes nami nu piedāvā apģērbus islāmticīgajām dāmām.

Kā zināms, hidžābs var būt gan vienkārša, prasta "lupata", gan arī smalks roku darbs no augstvērtīga auduma. Samana novērtē kvalitatīvas lietas un ar tām iepazīstina savas sekotājas. Tāpat viņai ir tuva make-up māksla, un, starp citu, arī mūsdienīgas musulmanietes savu seju konturē tādā pašā manierē, kā daudzas citas no mums. Sejas konturēšanas kultu iesāka Kima Kardašjana, īstena "rietumu kultūras" pārstāve, bet nu tādā pašā manierē krāsojas arī sievietes islāmticībā. Jebkura dāma taču grib būt skaista, īpaši sava vīrieša acīs, vai ne?

Lūk, daži video, kā hidžāba iespējas atklāj blogere Samana Munira:

Ballīšu variants:

Ziemas variants:

2016.gada tendences hidžābu modē:

Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmumi no video