Vareni! Baiba Indriksone 86 gados aizvien pie stūres
Slavenības
2018. gada 23. augusts, 06:33

Vareni! Baiba Indriksone 86 gados aizvien pie stūres

Žurnāls "Kas Jauns"

Latvijas kino un teātra leģenda Baiba Indriksone (86), kuru šovasar daudzviet Latvijā varēja redzēt uz skatuves aktrises Olgas Dreģes 80. jubilejas koncerttūrē, smej, ka ir vēl ne tikai dzīva, bet pat vada auto.

Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", Jūrmalā dzīvojošā māksliniece pārvietojas ar spožu "Nissan" džipu.

Indriksone atklāj, ka bez automašīnas gluži vienkārši nevar iztikt, jo tad nāktos sēdēt mājās. „Es jau maz braucu. Tikai tik, cik uz veikalu un uz Rīgu. Bez mašīnas nevaru dzīvot, jo tad nekur nevarētu tikt. Bet tagad varu nokļūt visur, kur vēlos. Piemēram, nesen, kad braucu uz Dobeli uzstāties kopā ar Olgu Dreģi, no Jūrmalas atbraucu līdz Dailes teātrim, noliku automašīnu stāvvietā, iekāpu lielajā autobusā. Atpakaļceļā izkāpu no autobusa, iesēdināju gan Olgu Dreģi, gan Ēriku Hānbergu savā mašīnā, aizvedu abus uz Pārdaugavu un braucu tālāk uz savu Jūrmalu.”

foto: Inta Mengiša
"Bez mašīnas nevaru dzīvot, jo tad nekur nevarētu tikt," tā Baiba.

„Pēdējos gados nekur dikti tālu neesmu braukusi, ja nu vienīgi uz Kuldīgu. Tur ir mierīgs ceļš,” nosaka Baiba. „Bet vispār man patīk braukt ar auto. Braucu jau kopš 1969. gada, un man nekad nav bijis neviena ceļu satiksmes noteikumu pārkāpuma. Es ļoti ievēroju likumus un uzskatu – ja visi tā darītu, būtu daudz vieglāka dzīve un mazāk avāriju. Un es nevelkos astē! Tas, ka jāiekļaujas plūsmā, ir pats par sevi saprotams. Neesmu no tiem vecākā gadagājuma ļaudīm, ko pārējie autovadītāji lamā par bremzēšanu,” sirsnīgi smaidot, stāsta aktrise.

foto: Inta Mengiša
"Braucu jau kopš 1969. gada, un man nekad nav bijis neviena ceļu satiksmes noteikumu pārkāpuma," lepojas aktrise.

„Esmu pateicīga Dievam, ka vēl varu kaut ko darīt,” viņa ir atklāta.

Latvijas Nacionālā teātra 100.sezonas atklāšanas svinīgā sapulce

Latvijas Nacionālā teātra Baltajā zālē notika 100.sezonas atklāšanas svinīgā sapulce, kurā teātra valdes loceklis Jānis Vimba un izpilddirektors Ojārs Rubenis ...

gallery icon

„Mājās pa dārzu gan vairs nerosos, veselība neļauj, līdz ar to tagad tikai baudu to, ko varu pabaudīt. Dzīvē daudz esmu nostrādājusi, bet tagad man ir atpūta. Man ir mazs, deviņgadīgs sunītis Piksis, tas jāuzpasē, skrienu pakaļ pa dārzu riņķī apkārt. Mājās jau arī darbiņu vienmēr pietiek. Traukus mazgāju, kaut ko ēst pagatavoju,” atklāj Indriksone, kas jau 67 gadus darbojas kā aktrise.

foto: Publicitātes
Pirms 37 gadiem tapušajā Jāņa Streiča šedevrā "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" Baibas Indriksones atveidotā Olita dikti cerēja mantojumā saņemt žiguli, bet mūsdienās un īstajā dzīvē aktrise vizinās ar "Nissan" markas auto.

"Un malā iet vēl negribu un netaisos – Latvijas simtgades koncertā uz skatuves vēl ceru uzkāpt,” smaidot teic skatuves māksliniece, kura joprojām ir ārštata aktrise gan Latvijas Nacionālajā, gan Dailes teātrī.