foto: Mārtiņš Ziders
Pļavniece, Kemlere, Zahārova, Putniņa – tik pikantas šīs dāmas sen nebija redzētas
Teātra vaļīgākā dāma Ieva Kemlere nonākusi glumā tipiņa Rolanda Šteinberga rokās.
Mūzika
2018. gada 15. augusts, 14:14

Pļavniece, Kemlere, Zahārova, Putniņa – tik pikantas šīs dāmas sen nebija redzētas

Jauns.lv

Jau tuvākajā laikā Latviju ar dziesmu stāstu 30.gadu kabarē stilā – draisku rotaļu par mīlas mokām, nepiepildītiem sapņiem, vilšanos un bezcerību sāks Producentu grupa 7.

Aizkulišu skati. Tā top kabarē stila dziesmu stāsts "Draugs, nejautā"

Aizkulišu skati. Tā top kabarē stila dziemu stāsts "Draugs, nejautā"

gallery icon

Lomās redzēsim daudzus pazīstamus aktierus, dejotājus un mūziķus, kuri vienmēr sajūsminājuši ar saviem unikālajiem vokāliem.

Izrādē piedalās Mārtiņš Brūveris (konferansjē, teātra saimnieks, pašpārliecināts brunču mednieks), Ieva Pļavniece (nama saimniece, izbijusi dīva, sīksta skopule, skauģe), Rihards Lepers (lecīgs dendijs, narciss vecpuisis), Kristīna Zaharova (teātra skaistā dīva, mūžīgi nelaimīga, Ieva Kemlere (teātra vaļīgākā dāma) un daudzi citi.

Melodiskums, smeldze, dzīvesprieks, naivums un patiesums, laikmeta „smarža” - tas viss  savijas vienā veselumā un liek šīm dziesmām nepazust, bet atdzīvoties jaunā koncertuzvedumā  „DRAUGS, NEJAUTĀ. ALFREDS VINTERS”, kurā  izdzīvos stāstu par mīlestību, mūziķa likteni  un šķiršanos no visdārgākā. Jo ikkatrā Vintera dziesmā un vārdu rindā slēpjas daļa no viņa paša

Alfrēds Vinters 40 gados radījis vairāk nekā 200 dziesmu. Un ne mirkli tās nav aizmirstas vai aizgājušas nebūtībā. Daudzas no tām ierakstītas “Bellacord” skaņu platēs, daudzas pārrakstītas piemiņas kladēs un glabātas ļaužu atmiņās padomju okupācijas gados un dziedātas austrumu frontē. Citas neiziet no kapelu un ballīšu orķestru deju repertuāra vēl šodien.  

Pērnā gadsimta 30. gadu Latvijas elpu, bohēmas garu, prieku un laikmeta pārmaiņu smeldzi redzēja, savās dziesmās sajuta un līdz mūsdienām atnesa leģendārais mūziķis, dzejnieks un komponists Alfrēds Vinters, kuram  šogad aprit 110 gadu.