Kāpēc Cukerbergs dodas rīta krosā pa pilsētu kopā ar miesassargiem? FOTO
Grupējuma „Islama valsts” atbalstītāji izteikuši draudus Markam Cukerbergam. Ja tiks likvidēti ISIS atbalstītāju konti, viņi atriebsies. Cukerberga māju Kalifornijā nu apsargā vairāk nekā 16 cilvēku, bet rīta skrējienā pa Berlīnes ielām, „Facebook” dibinātājs devies miesassargu pavadīts.
Slavenības
2016. gada 5. marts, 11:13

Kāpēc Cukerbergs dodas rīta krosā pa pilsētu kopā ar miesassargiem? FOTO

Jauns.lv

Lai gan „Facebook” dibinātājs Marks Cukerbergs (31) ir miljardieris, viņš vienmēr izcēlies ar vienkāršību un sirsnību. Taču nesen kā viņš manīts skrienam pa Berlīnes ielām rīta krosu piecu miesassargu pavadībā. Kas gan noticis ar lāga zēnu Marku?

„Facebook” tīkla dibinātājs Marks Cukerbergs šobrīd ir nopietni noraizējies par savu drošību. Viņa 7 miljonus dolāru vērtajā Kalifornijas īpašumā šobrīd uzturas ne mazāk kā 16 cilvēki, kas diennakti rūpējas par Cukerberga un viņa ģimenes drošību.

Marka dzīvībai draudus izteikuši grupējuma „Islāma valsts” atbalstītāji. Tāpēc nav brīnums, ka dodoties skrējienā pa Vācijas galvaspilsētas Berlīnes ielām, Marku rīta krosiņā pavadīja vairāki miesassargi.

Tērpies sev raksturīgajā pelēkajā t-kreklā un līdzi ņemot iPhone tālruni, Marks kopā ar vismaz pieciem apsardzes vīriem manīts rīta skrējienā Berlīnē.

Krosiņā kopā ar miesassargiem Marks devies vien dažas dienas pēc tam, kad pret viņu un „Twitter” šefu Džeku Dorsiju izteikti draudi.

25 minūšu garajā draudu video, kam dots nosaukums „Flames Of The Supporters” („Atbalstītāju liesmas”), abu sociālo tīklu vadītāju fotogrāfijas parādītas ložu izcaurumotas. Grupējuma „Islama valsts” aktīvisti tajā apgalvo, ka viņi kontrolē vairāk nekā 10 000 „Facebook” kontus, 150 „Facebook” grupas un vairāk nekā 5 000 „Twitter” kontus. Viņi draud atriebties, ja kāds izrādīs kaut mazākos centienus izslēgt viņus no sociālajiem tīkliem. „Markam un Džekam, „Twitter” un „Facebook” dibinātājiem, un viņu krustnešu valdībai,” ekrānā vīd draudīgs apziņojums. „Jūs ik dienas ziņojat, ka slēdzat daudzus no mūsu kontiem. Un mēs jums sakām: Vai tas ir viss, ko varat izdarīt? Jūs neesat mūsu līgā. Ja izdzēsīsiet vienu kontu, mēs atbildēsim ar desmit dzēstiem. Kad likvidēsim jūsu lapas, drīz vien arī jūsu vārdi būs dzēsti. Allahs piekrīt, viņš zina, ka sakām taisnību.”

Cukerbergs Berlīnē ieradies divu dienu vizītē, lai piedalītos debatēs, kurās tiek runāts par metodēm kā interneta vidē mazināt naida kurināšanu, kas saistīta ar bēgļu jautājumu.

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press