Džolijas un Pita 9 gadus vecā meita pauž nostāju bēgļu jautājumā
Šilo Džolija-Pita centusies pievērst pasaules uzmanību tam, ka arī izcilais zinātnieks Alberts Einšteins bijis bēglis.
Slavenības
2016. gada 14. marts, 05:36

Džolijas un Pita 9 gadus vecā meita pauž nostāju bēgļu jautājumā

Jauns.lv

Holivudas aktieru pāra Andželinas Džolijas (40) un Breda Pita (52) vecākā no trim bioloģiskajiem bērniem, meita Šilo (9), jau tik agrā vecumā paudusi savu nostāju bēgļu jautājumā.

Šilo Džolijas-Pitas slavenā mamma jau kopš 2011. gada ir ANO labas gribas sūtne. Viņa darbojas arī komisijā, kas saistīta tieši ar bēgļu jautājumiem. Aktrise bieži apmeklē bēgļu nometnes un nereti dodoties savās misijās līdzi ņem arī savus sešus bērnus – kā bioloģiskos, tā adoptētos. Nav brīnums, ka vecākajai bioloģiskajai meitai Šilo jau deviņu gadu vecumā ir sava nostāja par šobrīd pasaulē tik aktuālo tēmu.

Andželina Džolija kopā ar bērniem – Šilo (9), Zaharu (11) un Paksu (13) – manīta Losandželosas lidostā. Šilo bija ģērbusies džemperī ar slavenā zinātnieka, Nobela prēmijas laureātā, relativitātes teorijas dibinātāja Alberta Einšteina portretu. Zem tā bija redzams uzraksts „Einšteins bija bēglis!” Šādi Džolijas un Pita ģimene vēlējusies sabiedrībai atgādināt, ka Einšteins savulaik bijis spiests pamest savu dzimto Vāciju, kur pēc nacistu nākšanas pie varas, par viņa galvu bija izsolīta pat 50 000 marku liela atlīdzība. Kad 1933. gadā Vācijā pie varas nāca Ādolfs Hitlers, Einšteins atradās ASV un nolēma neatgriezties.

Einšteins bija ebreju izcelsmes fiziķis, kuru bieži uzskata par ievērojamāko 20. gadsimta zinātnieku.

     

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press