foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Laimas Vaikules trīs atzīšanās par šo vasaru
Laima Vaikule šogad vasaru pavadīs Latvijā un priecēs savus klausītāju kā Jūrmalā, tā arī citviet dzimtenē.
Slavenības
2018. gada 23. jūnijs, 07:27

Laimas Vaikules trīs atzīšanās par šo vasaru

Jauns.lv

Arī šovasar Dzintaros norisināsies Laimas Vaikules (64) un viņas draugu festivāls "Laima Rendezvous Jūrmala", kas vienkopus pulcē Latvijas, Krievijas un citu valstu populārās mūzikas zvaigznes.

Skaistuma un jaunavīguma recepte

Daudzus pārsteidz dziedātājas jauneklīgais izskats. Taujāta, vai atklājusi kādas jaunas metodes, kā izskatīties nevainojami un jauneklīgi, Vaikule saka: „Ir tāda anekdote. Sēž pianists un sit uz klavierēm vienu noti. Viņam saka: klausies, varbūt tu atradīsi vēl kādu noti? Nē, viņš saka, es savu jau atradu. Tas ir kas līdzīgs arī par to, ko es vēlos teikt... Es vairs neeksperimentēju ar jaunām metodēm. Es strādāju ar jau zināmām un pārbaudītām.”

Dziedātāja atzīst, ka sava skaistuma vārdā mēro ceļu uz Ameriku. „Tur man ir savs ārsts dermatologs. Un es nemeklēšu citu. Viņš man izdarīs visu, ko vajag. Arī uz sejas ādas,” skaidro Vaikule.

Laimas Vaikules bildes "Instagram"

Laima Vaikule fotogrāfijās "Instagram".

gallery icon

Dziedātāja nenoliedz, ka viņa laba izskata saglabāšanai arī pati pieliek pūles. „Protams, izskatu un pašsajūtu ietekmē arī tas, ko ēdu, ko dzeru un pīpēju. Paldies Dievam, man nav tieksmes pēc alkohola. Man sava dulluma pašai pietiek,” joko Vaikule.

Savulaik dziedātāja lepojās, ka atmetusi smēķēšanu, bet pēc kāda laika atzina, ka tomēr nespēj iztikt bez tās. Tagad Laima žurnālam Kas Jauns atzīst: „Man patīk pīpēt, un tā ir mana lielākā nelaime. Paldies Dievam, ka es sāku smēķēt tikai 40 gados. Varbūt tāpēc mani pažēloja...”

Dārzs un ziedi

Dziedātāja bilst, ka lielāko daļu vasaras plāno pavadīt savā Jūrmalas rezidencē: „Nez vai es pa vasaru paspēšu kaut ko citu izdarīt, jo beigsies festivāls un sāksies rudens.

Mūsu vasara ir kā joks. Te sākas un te jau beidzas. Jau agri pavasarī man sākās visi dārza darbi, un mans dārznieks sastādīja visus zaļumus un ziedus.

Līdz vēlam rudenim to visu skaistumu izbaudīšu, sēžot uz terases un skatoties uz ziediem. Vispār ir tāds teiciens: sievietei, kura ir stāvoklī, ir jāskatās uz visu skaisto. Es neesmu stāvoklī, bet gribu skatīties uz skaisto, lai būtu skaista. Lai es labi izskatītos, man ir jāredz viss skaistais,” uzsver Vaikule.

Suņus peldinās jūrā

Dziedātāja ir saimniece diviem franču buldogiem Bučai un Lellei, kuri vasarā bauda atvēsinošas ūdens peldes jūrā. „Es jau laikam nevaru teikt, ka mani suņi iet peldēties jūrā... Bija reize, kad kāds bija pasūdzējies par redzēto, un man pēc tam policija atsūtīja naudas soda kvīti, lai gan es nebiju noķerta. Neatceros, cik bija jāsamaksā, laikam simts eiro,” teic Vaikule.

„Es vienmēr saku, ka mani suņi ir Latvijas pilsoņi un viņiem ir jāizbauda viss, kas Latvijā pieejams. Lai viņi man sūta tos sodus, es vienalga savus suņus peldināšu jūrā. Īpaši buldogiem karstā laikā vajag atvēsināties, un es neriskēšu ar savu suņu dzīvību soda naudas dēļ,” paziņo dziedātāja.