foto: Ghetto Games arhīvs
Grīziņkalna kolizejs pulcēs spēcīgākos brīvrunātājus
Kadrs no pagājušā gada "Štukas par bazaru".
Mūzika
2018. gada 12. jūnijs, 13:35

Grīziņkalna kolizejs pulcēs spēcīgākos brīvrunātājus

Karlīna Timofejeva

Ceturtdien, 14.jūnijā pl.19.00 "Ghetto Games" sporta kompleksā Grīziņkalnā norisināsies viens no Latvijas hip-hop kultūras nozīmīgākajiem pasākumiem – "Ghetto" brīvrunu cīņa ”Štuka par bazaru”, sadarbībā ar AS "Putnu fabrika “Ķekava”", portālu Jauns.lv informēja Rīgas pašvaldībā.

Par labākā brīvrunātāja titulu cīnīsies astoņi pašmāju brīvrunu rečitatīva meistari, kuriem spontāni bez iepriekšējas sagatavošanās būs jāizdomā asprātīgs teksts un veikli jāimprovizē par iepriekš nezināmām tēmām dažādu atjautības uzdevumu ietvaros.

Brīvrunu cīņas žūrijā šogad ir iecelti vieni no Latvijas godājamākajiem hip-hop nozares māksliniekiem – Ansis, Ozols un vairākkārtējais "Ghetto" Brīvrunu cīņas uzvarētājs - Edavārdi.

“Šis pasākums patiks visiem, kas apveltīti ar labu humora izjūtu un kam nav sveša hip-hop kultūra. Spēt improvizēt un spontāni izteikt savas domas vārdos, pie tam īpaši precīzi un asprātīgi, lai tas būtu saistoši gan publikai, gan hip-hop grandiem, kas šogad žūrijā, prasa lielu piepūli, izkoptas prasmes un bagātīgu vārdu krājumu”, uzsver "Ghetto Games" līderis Raimonds Elbakjans, kurš arī atgādina, ka pasākumā “Štuka par bazaru” ir stingri aizliegts savu vājo rīmēšanas tehniku kompensēt ar lamuvārdiem. Brīvrunu cīņa norisināsies latviešu valodā un galvenā balva dienas labākajam rīmētājam – 1000 eiro. Pērn “Štuku par bazaru” klātienē baudīja un censoņiem juta līdzi 4000 skatītāju. Arī šogad pasākuma apmeklētājiem ieeja bez maksas.

Īpaši uz šo pasākumu AS "Putnu fabrika “Ķekava”" izaicina arī skatītājus parādīt savu veiklību rīmju veidošanā, iesaistoties skatītāju konkursā, kur viņiem būs jāimprovizē un jāveido rīmes pasākumā uz vietas, izmantojot vistas tematiku.

Paralēli “Štuka par bazaru” brīvrunu cīņai norisināsies ierastais iknedēļas Ghetto Basket basketbola turnīra posms.