foto: LETA
Ēķa jaunā seksa komēdija izpelnās, maigi sakot, pretrunīgas atsauksmes
Filmas režisors Andrejs Ēķis. Spriežot pēc pirmo skatītāju vērtējuma, "Blēži" nez vai var kļūt par kases grāvēju.
Kino
2018. gada 4. jūnijs, 06:28

Ēķa jaunā seksa komēdija izpelnās, maigi sakot, pretrunīgas atsauksmes

Astrīda Bomis

Jauns.lv

Nu jau vairākas dienas kinoteātros var baudīt Andreja Ēķa jaunāko seksa komēdiju - filmu "Blēži" ar Intaru Rešetinu galvenajā lomā. "Briesmīgi no A-Z" - tāda ir skarbākā kāda skatītāja viena teikuma recenzija, kurš no jūnija svelmes patvēries vēsā kinozalē, samaksājis un... cerējis uz kaut ko. Jāteic, kā ir: sajūsminātu atsauksmju par jauno filmu sociālajos tīklos diemžēl nav. Nav vispār. Nevienas pašas.

 

Andreja Ēķa filmas "Blēži" pirmizrādes viesi

gallery icon

Kas ir "Blēži"?

""Blēži" ir stāsts par negodīga ierēdņa, ārštata aktrises, dedzīga alūksnieša un ietekmīgas biznesa sievietes mīlas četrstūri, kurā diagonāles velk greizsirdīga bijusī sieva, pārcentīgs miesassargs, izveicīgs advokāts un perspektīvs apsargs. Inscenēta spriedze, viltota mīlestība, reāla māksla, atklāts kailums un nevaldāms stress - tas varētu būt nopietni, ja vien nebūtu tik smieklīgi," filmu aprakstīja tās kūrētāja Ilona Ščepilova. Galvenajās lomās iejutušies Intars Rešetins, Rēzija Kalniņa, Ralfs Eilands, Ieva Florence, Leonarda Ķestere, Sandis Pēcis, Jurģis Spulenieks un Ivo Martinsons.

Neraugoties uz visnotaļ cienījamu aktieru ansambli, no skatītājiem, kas filmu nupat noskatījušies, sajūsmas vārdus nedzird. Vēl vairāk - viena no skatītājām norāda, ka zālē nav smējies neviens pats cilvēks, lai gan "Blēži" pieteikta kā komēdija.

Tviterī ļaudis gaužas - "glupa filma"

Andrejs Ēķis kā režisors ir brīnišķīgs biznesmenis - viņš ir atradis savu nišu, kurā viss ir izkalkulēts, un atliek tikai "štancēt" projektus. Daži no tiem tik tiešām izrādījušies kases grāvēji, taču citi ir apaļas neveiksmes, un pie tām, šķiet, var pieskaitīt arī "Blēžus". 

Tvitera lietotājs Roberts filmai piešķīra 3 balles no 10 - un tas ir labākais tās vērtējums.

Citi skatītāji bija skarbāki, bet jo sevišķi koši piedzīvoto dokumentējusi publiciste Alise Zariņa, kurai pat sāpējušas acis no tā, ko ekrāns viņas priekšā rāda. Alise savam kino apmeklējumam ļāva sekot līdzi visiem viņas lasītājiem:

Tvitera lietotāja Kristīne atzīmē, ka izklaidei ir jābūt glupai, jo tieši tad tā ir izklaide, kas ļauj pilnībā atslēgties no domāšanas:

Viedoklis ir arī meitenei vārdā Lee:

Savukārt ekonomists Ģirts Rungainis iegadījās filmas pirmizrādē, un viņam aizķēries kāds citāts no "Blēžiem":

Savukārt Maija ir tieša:

Filmas treileris un uzņemšanas aizkulišu foto:

Andreja Ēķa jaunās komēdijas „Blēži” filmēšanas aizkulises

Andreja Ēķa jaunās komēdijas „Blēži” pirmās filmēšanas dienas aizkulises Jūlija Krūmiņa villā „Senču sils” 2017. gada 25. septembrī.

gallery icon