Pārsteigums saimnieču šovā! Uzvaru izcīna vidzemniece Zanda. FOTO
Zanda Žentiņa ir TV raidījuma „Īstās latvju saimnieces” otrās sezonas uzvarētāja.
Slavenības
2016. gada 18. marts, 04:44

Pārsteigums saimnieču šovā! Uzvaru izcīna vidzemniece Zanda. FOTO

Jauns.lv

„Vīnkalnu” māju saimniece Zanda Žentiņa izkonkurēja pārējās sešas TV šova „Īstās latvju saimnieces” dalībnieces un ieguva galveno balvu 1000 eiro.

Septiņas nedēļas TV skatītāji ar prieku un interesi vēroja, kā saimnieces no Vidzemes, Latgales, Zemgales un Kurzemes prot uzņemt viesus, pārsteigt ar ēdienu piedāvājumu. Saimnieces centās no sirds, un galvenais – viņu vidū netika manīta konkurence. Līdz pat pēdējam raidījumam saglabājās intriga, kura no saimniecēm uzvarēs. Latgales saimnieces Aina Barsukova un Vija Kudiņa bija ieguvušas vienādu punktu skaitu, un abas bija līderes līdz pat pēdējam vakaram, kad savu saimniecību izrādīja vidzemniece Zanda Žentiņa.

„Vīnkalnu” saimniecei Zandai Žentiņai ir tuvas ne tikai latviešu kultūra, bet arī itāļu tradīcijas. „Mana ikdiena ir pakļauta divām mīlestībām – pret Latviju un Itāliju. Esam latviska ģimene, dziedam tautasdziesmas, kurinām ugunskurus, rīkojam krustabas un līdzināšanu senlatviešu garā, bet tajā pašā laikā ar vīru brīvi runājam itāļu valodā, cepam picas un audzējam vīnogas,” tā žurnālam „Rīgas Viļņi” sacīja saimniece. Izrādās, ka mīlestība pret Itāliju radās pirms 25 gadiem, kad ar vīru Uldi un abiem bērniem apmeklēja Itālijā kādu mūzikas festivālu. Žentiņi apmetās pie viesģimenes un saulainajā Eiropas dienvidu zemē nodzīvoja trīs nedēļas, bet ilgākais laiks, ko Zanda pavadījusi Itālijā, ir viens gads. «Tas bija uzreiz pēc PSRS sabrukuma, un Itālijā sajutos, kā savā zemē nonākusi. Vismaz divas reizes gadā man vajag turp aizbraukt un tikties ar daudzo gadu garumā iegūtajiem draugiem,” sacīja Zanda.

Viņas sirsnīgā ciemiņu uzņemšana un gardie ēdieni nevienu neatstāja vienaldzīgu, un rezultātā Zanda ieguva galveno balvu 1000 eiro.


Kasjauns.lv/ Foto: publicitātes, no Zandas Žentiņas privātā arhīva