foto: Mārtiņš Ziders
Miljonāri un mākslas gardēži pulcējas uz filmu par PSRS pirmo miljonāru
Filmas skatītāju vidū, protams, bija arī viens no Latvijas miljonāriem Jūlijs Krūmiņš.
Sarkanais paklājs
2018. gada 27. maijs, 12:21

Miljonāri un mākslas gardēži pulcējas uz filmu par PSRS pirmo miljonāru

Kasjauns.lv

Kinoteātrī „Splendid Palace” pirmizrādi piedzīvojusi Aināra Mūrnieka jaunākais veikums – dokumentālā filma „Sarkanais zelts”, kas vēsta par PSRS pirmo īsto miljonāru.

Filmas "Sarkanais zelts" pirmzrādes viesi un ballīte

Filmas "Sarkanais zelts" pirmzrādes viesi un ballīte.

gallery icon

Dokumentālās piedzīvojumu filmas ''Sarkanais zelts'' galvenais varonis ir leģendārais zelta meklētājs un rakstnieks Vadims Tumanovs, kura grāmata ''Visu pazaudēt un atkal sākt ar sapni'' nesen tika pārtulkota arī franču valodā. Filmā redzamas epizodes no grāmatas prezentācijas Parīzē.

Vadims ir pirmais legālais miljonārs Padomju Savienībā un vairāk nekā 40 gadu laikā, strādājot kopā ar saviem vīriem, viņš ir atradis gandrīz 550 tonnas zelta.

2017. gada 1. septembrī Vadims nosvinēja 90 gadu jubileju un filmā viņš stāsta par saviem piedzīvojumiem Sibīrijas nometnēs, par draudzību ar Vladimiru Visocki, Marinu Vladi un atceras citas epizodes no savas dzīves.

Filmā daudz skan Vladimira Visocka dziesmu un piedalās arī citi ļoti interesanti varoņi – Vadima draugi. Piemēram, viens no izcilākajiem Krievijas uzņēmējiem Nikolajs Fedorenko, tāpat Nikolajs Žilkins un vācu inženieris, rakstnieks un dizaineris Johannes Kronhards, kas konsultējis Vācijas kancleri Angelu Merkeli.

No Latvijas puses filmā piedalās aktrise un dziedātāja Karīna Lučiņina, uzņēmējs Ivars Ādamsons un Cēsu novada domes deputāts Renārs Sproģis.

Skatītājiem ir iespēja izsekot Karīnas un Ivara piedzīvojumus Latvijā, Krievijā, Vācijā un Francijā.