foto: LETA
Bartaševičs komentē aizliegumu rādīt filmu par "Pērkonu": pa 30 gadiem nekas pasaulē nav mainījies...
Mūzika
2018. gada 21. maijs, 12:18

Bartaševičs komentē aizliegumu rādīt filmu par "Pērkonu": pa 30 gadiem nekas pasaulē nav mainījies...

Jauns.lv

"Tas ir tāds svarīgs mirklis - pa 30 gadiem nekas nav mainījies, pasaule tāda pati ir. Ir režīmi, kas nekad neļauj nekādas svabadības izpaust. Jo iznāk jocīgi – amerikāņu filma brīvā Eiropā tiek cenzēta satura dēļ no Ķīnas puses. Liekas – šodien?! Bet tas notiek! Nekas vēl nav beidzies!" grupas "Pērkons" solists Raimonds Bartaševičs sacīja RīgaTV 24 raidījumā "Preses klubs", komentējot ziņu, ka Francijā pēc ķīniešu prasības aizliegts rādīt dokumentālo filmu par Latvijas rokgrupu "Pērkons".  

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bartaševičs skaidroja, ka filmas sižets balstās uz Dziesmoto revolūciju, kas notika no 80to gadu beigām līdz 90to gadu sākumam. 

"Tā ir amerikāņu filma, kas ir izveidota virtuālajā realitātē – kā dokumentālā filma ar sižetu. Tā saucās "Rockumentary". Stāsts ir no amerikāņa skatupunkta, par Dziesmoto revolūciju, cīņu pret okupāciju. Tur ir kadri no Podnieka filmas, dokumentāli kadri, ir parādīta situācija, kāda bija šeit, Latvijā," sacīja mūziķis.

Bartaševičs uzskata, ka filma tika cenzēta, jo tajā var redzēt to pašu, kas pašlaik notiek komunistiskajā Ķīnā: "Tajos kadros mēs skatāmies tieši to pašu, ko mēs redzam šodien Ķīnā. Sponsori ir no Ķīnas, viņi dod naudu tam festivālam, un viņi atteicās no šīs filmas pirmizrādes, kas bija domāta pēc nedēļas Parīzē."

Mūziķis atklāja, ka filmas pirmizrāde ir pārcelta uz Ņujorku. Viņš tic, ka beigu beigās rokenrols uzvarēs: "Rokenrols īstenībā ir brīvība. Tas ir viss pret pastāvošo. Gan jau mēs vinnēsim un uzvarēsim!"