Ūdrīša sieva Ilona: "Sācies jauns posms, un manī atkal ir cerība"
Ilona Balode-Ūdre ir cerību pilna, ka viņas vīrs Rolands Ūdris-Balodis atveseļosies.
Slavenības
2016. gada 22. marts, 07:25

Ūdrīša sieva Ilona: "Sācies jauns posms, un manī atkal ir cerība"

Kasjauns.lv

Mūziķis Rolands Ūdris-Balodis, kuru pirms diviem mēnešiem notrieca auto, vakar nogādāts Siguldas slimnīcas rehabilitācijas centrā. Viņa dzīvesbiedre Ilona Balode-Ūdre ir pateicīga visiem, kas sniedza atbalstu, bet žurnāla “Kas Jauns” šodienas numurā lasāma viņas pirmā intervija pēc notikušās nelaimes.

Šā gada 17. janvārī – dienu pirms Rolanda un Ilonas dēlam Bārtam apritēja pirmais mēnesis – Rolandu notrieca automašīna. Mūziķi nogādāja slimnīcā ar ļoti smagām traumām – viņam bija lauztas abas kājas, nieres un liesas plīsums, lauztas ribas, saspiestas plaušas un smagas galvas traumas. No gūtajiem smadzeņu bojājumiem iestājās koma. Ārsti nedeva lielas cerības, brīdināja, ka viņš var neizdzīvot.

Piecas nedēļas mediķi cīnījās par Rolanda dzīvību. Rolands izdzīvoja, un 22. februārī, Rolanda un Ilonas iepazīšanās septītajā gadadienā, notika brīnums – Rolands pats sāka elpot! Pirms nedēļas portālā Ziedot.lv kategorijā “Smagi slimu cilvēku atbalstam” bija ievietots projekts, kurā Rolanda ģimene lūdz ziedot naudu smagi cietušā Ūdrīša atlabšanai. Pateicoties līdzcilvēku līdzjūtībai un atbalstam, īsā dienas laikā no nepieciešamajiem 12 000 mūziķa rehabilitācijai tika saziedoti 18 000 eiro.

Tagad Rolands Ūdris-Balodis turpina ārstēties Siguldas slimnīcas rehabilitācijas nodaļā. To, kā Rolandam klājas tagad un par pašas piedzīvoto laikā, kad mīļotais ieslīga komā, ļoti emocionāli un atklāti izstāsta viņa dzīvesbiedre Ilona Balode-Ūdre žurnāla “Kas Jauns” šodienas numurā.

Šī ir pirmā intervija, ko “The Hobos” līdera Rolanda Ūdra-Baloža laulātā draudzene Ilona Balode-Ūdre sniegusi kopš tā liktenīgā 17. janvāra rīta, kad Ūdrīti notrieca auto. Viņa žurnālam “Kas Jauns” dalās smagajos pārdzīvojumos, ko nācies pārciest. Viņa neslēpj, ka bijis tik smagi, ka, tikai pateicoties trīs mēnešus vecajam dēliņam Bārtam, viņa nav salūzusi pilnībā. Tāpat Ilona stāsta, kāda bijusi ārstu attieksmes, nedodot lielas cerības, ka Ūdris varētu izdzīvot, atklāj, cik viņai ļoti palīdz Rolanda tētis, kurš no Liepājas pārcēlies pie viņas uz Rīgu, ir priecīga, ka Rolands spēj Ilonu atpazīt, un, lai sazinātos, abi izstrādājuši savu “Morzes ābeci”.

Ilona ir arī ļoti pateicīga visiem, kuri neliedza palīdzību. “Esmu pateicīga visiem, kuri ziedoja asinis, domāja labas domas un finansiāli atbalstīja, lai Rolands varētu iziet rehabilitāciju. Saziedotā summa ir milzīga – astoņpadsmit tūkstoši. Nav vairs jādomā, ko ieķīlāt vai kur to naudu izraut. Šī nauda ir arī kā enerģētisks atbalsts, apliecinājums, ka cilvēki domāja par Rolandu. Tas ir svarīgi, ka labo domu enerģija tika nosūtīta, un līdz ar to rodas spēcinoša sajūta, ka neesi viens. Mēs varam cīnīties tālāk. Tas ir milzīgs sabiedrības spēks. Tagad, pēc divu mēnešu ārstēšanās slimnīcā, Rolands devies uz Siguldas slimnīcas rehabilitācijas centru, jo viņam šobrīd ir vajadzīga pilna aprūpe un uzmanīga kopšana. Lai arī Rolanda stāvoklis ir smags, tomēr kopš komas ir liels progress. Siguldas rehabilitācijas nodaļas vadītāja Rita Seske pati man piedāvāja iespēju turpināt Rolanda rehabilitāciju tur. Viņa man teica: „Jauns cilvēks, nevar norakt, nāciet pie mums. Mēs jūs paņemsim bez jebkādām prasībām un darīsim visu labāko, lai dabūtu cilvēku uz kājām.”,” žurnālam “Kas Jauns” saka Ilona Balode-Ūdre.

Viņas atklāto un emocionālo interviju var lasīt žurnāla “Kas Jauns” 22. marta numurā, tikmēr kļuvis arī zināms, kad notiks koncerts mūziķa Rolanda Ūdra-Baloža atbalstam. Koncerts “Lūdzu, atnāc!” būs 28. martā plkst. 19.00 notiks “RīgaTV 24” studijā un skatītāji to varēs vērot tiešraidē “RīgaTV 24. Koncerts būs Ūdrīša ģimenes un draugu pateicība visiem, kuri ir palīdzējuši.

Kasjauns.lv/Foto: No Izdevniecības Rīgas viļņi arhīva