Vidzim 40! No spēkavīra līdz aktierim. 40 SPILGTI FOTO
2016. gada 22. martā – bijušajam spēkavīram Raivim Vidzim paliek 40 gadi.
Slavenības
2016. gada 22. marts, 15:09

Vidzim 40! No spēkavīra līdz aktierim. 40 SPILGTI FOTO

Jauns.lv

Šodien – 2016. gada 22. martā – bijušajam spēkavīram Raivim Vidzim paliek 40 gadi. Piedāvājam ielūkoties spilgtākajās fotogrāfijās no viņa raibās dzīves!

Dobelnieks Raivis Vidzis sportam pievērsās jau pusaudža gados. Sākumā viņš trenējās peldēšanā, vēlāk trīscīņā, bet kopš 18 gadu vecuma nodarbojās ar spēkavīru. Pirmos panākumus viņš guva 2000. gadā, kad izcīnīja pirmo Latvijas spēkavīru čempiona titulu, bet jau četrus gadus vēlāk Vidzis kļuva par Pasaules Spēkavīru kausa ieguvēju! Sūri trenējoties un cilājot smagumus sacensībās, Vidzis spēkavīru sportā aizvadījis vairāk nekā 15 gadus, kuru laikā gūti gan ievērojami panākumi pasaules mēroga sacensībās, gan četras reizes izcīnīts Latvijas Spēkavīru čempiona tituls.

2008. gada pavasarī Raivis Vidzis piedalījās šova “Dejo ar zvaigzni” otrajā sezonā, kur dejoja pārī ar profesionālo dejotāju Violu Abramovu. Šovā Raivis pierādīja, ka nav stīvs muskuļu kalns, kurš spēj cilāt tikai smagumus, bet ir arī veikls un iznesīgs dejotājs. Rezultātā Raivis un Viola šovā uzvarēja, finālā apsteidzot Aiju Andrejevu, kura dejoja ar Māri Pūri, un Uldi Marhileviču, kura partnere bija Ņina Bezzubova.

Jau 2008. gada rudenī Raivis Vidzis televīzijā debitēja kā šova vadītājs – viņš kopā ar kultūristu Aivaru Visocki un aktrisi Zani Vaļicku vadīja tievēšanas šovu “XXL”.

2009. gadā Vidzis pievērsās cīņām bez noteikumiem MMA (Mixed Martial Arts) versijā. Viņš būrī aizvadīja divas profesionālās cīņas un abās uzvarēja jau pirmajā raundā ar tehnisko nokautu.

2010. gada 6. novembrī Raivis Vidzis apprecējās ar aerobikas treneri Aleksandru Čupriku. Diemžēl pēc pusotra gada pāris laulību šķīra, bet 2014. gada novembrī Raivis un Aleksandra apprecējās vēlreiz.

2011. gadā Raivis Vidzis aizgāja no profesionālā sporta, un sāka notievēt –2012. gada pavasarī viņš no 143 kilogramiem bija nometis 23 kilogramus. „Galvenais, ka esmu ticis vaļā no lielā, nesmukā vēdera!” toreiz priecājas Vidzis.

2013. gadā Raivis Vidzis nolēma sevi izmēģināt pavisam citā ampluā – viņš sāka aktīvi darboties improvizācijas teātra trupā „CITs” un pat filmējās kādā Krievijas filmā. Aktiermākslā gūtā pieredze nepalika bez rezultātiem – jau 2014. gada sākumā bijušais spēkavīrs spilgti debitēja kā aktieris Dailes teātrī ar Supersmagā lomu izrādē “Izraidītie”, kas kļuva par sezonas kases grāvēju.

Šobrīd, 40 gadu vecumā, Raivis Vidzis joprojām darbojas teātra trupā, kā arī ir treneris sporta zālē. Kasjauns.lv sveic jubilāru!

Raivis Vidzis cīņās bez noteikumiem MMA versijā

 

Kasjauns.lv/Foto: No Izdevniecības Rīgas viļņi arhīva