foto: Mārtiņš Ziders
Daiņa Īvāna mazmeita spoži nospēlē Billi. Vectēvs atzīst: "Rūta pēc būtības ir īsta Bille"
Rūta Kronberga Billes lomā.
Kino
2018. gada 5. maijs, 06:30

Daiņa Īvāna mazmeita spoži nospēlē Billi. Vectēvs atzīst: "Rūta pēc būtības ir īsta Bille"

Kas Jauns Avīze

Daudzi kinoskatītāji jau ir novērtējuši Ināras Kolmanes spēlfilmu "Bille", kura ieņēmusi pirmo vietu kinoteātru topā. Īpašu atzinību pelna galvenās lomas tēlotāja, desmit gadu vecā Rūta Kronberga.

Meitene ir teicami atveidojusi dzejnieci Vizmu Belševicu bērnībā un pēc filmas saņēmusi milzum daudz komplimentu.
Lepns par mazmeitas panākumiem ir arī Atmodas laika tautas tribūns Dainis Īvāns ar kundzi Elvīru. Viņš ir četru bērnu tēvs un piecu mazbērnu vectētiņš, un Rūta ir vecākā no mazbērniem, Īvāna meitas Baibas atvase.

Nebūdams gan priecīgs, ka ir pieķerts, jo meitenes ģimene vienojusies, ka sarunās ar presi neielaidīsies, jo galvenā ir Rūta, Īvāns tomēr atklāj, ka mazmeita esot Billes kopija. “Viņa pēc būtības ir Bille – tās izdarības, nenormālā grāmatu lasīšana, kas mūsdienu bērniem nav tipiska – grāmatas ēd ar ēšanu. Un tas raksturiņš arī ir viņas tajā filmā,” smaida Īvāns.

foto: Mārtiņš Ziders
Dainis Īvāns ar kundzi Elvīru (pa kreisi) un Rūta pieņem eksministres Karinas Pētersones komplimentus.

Lai iegūtu lomu, Rūta piedalījās konkursā, un tas darīts pēc režisores Kolmanes draudzenes, rakstnieces Noras Ikstenas ieteikuma. Konkursā bija vēl vismaz simt citu meiteņu.
Pēc pirmizrādes, kopā ar pārējiem bērniem lecot pa kinoteātra mīksto zvilni un atminoties filmēšanu, Rūta atzīst, ka vislabāk viņai paticis filmēties naktī. Par aktrisi viņa gan neplāno kļūt: “Es gribētu būt grāmatu ilustratore, jo man ļoti patīk zīmēt.”

Pilnmetrāžas spēlfilmas "Bille" pirmizrāde

Vakar, 20. aprīlī, savu pirmizrādi Latvijas kinoteātros piedzīvoja Ināras Kolmanes pilnmetrāžas spēlfilma "Bille". Uz filmas pirmizrādi pulcējās kaislīgi kino mīļi, ...

gallery icon

Kadri no spēlfilmas "Bille"

gallery icon