FOTO: virs Gaujas tilta Siguldā lidinās helikopters un skan šāvieni
Filmēšanā Siguldā izmantots Latvijas firmas GM Helicopters helikopters Airbus 350, lidojumu nodrošināja viens no profesionālākajiem pilotiem Latvijā – Aivars Bebrišs kopā ar dēlu, otro pilotu Arni Bebrišu.
2018. gada 24. aprīlis, 14:00

FOTO: virs Gaujas tilta Siguldā lidinās helikopters un skan šāvieni

Jauns.lv

Šā pavasara pirmajā siltajā nedēļas nogalē 7. aprīlī virs Gaujas tilta Siguldā risinājās dramatiski notikumi – lidinājās helikopters un skanēja šāvieni.

Svetlana Hodčenkova galvenā varoņa mīļotās sievietes lomā. Arī šī aina tapusi uz tilta Siguldā.

Te tapa jaunas Krievijas grāvējfilmas "Varonis" epizode. Pēc vienošanās ar Latvijas Valsts ceļiem tiltu ik pa laikam slēdza, lai 15 minūtes filmētu kino.

Režisors ir Karens Oganesjans, galvenajās lomās – Aleksandrs Petrovs, Svetlana Hodčenkova un Vladimirs Maškovs. Pirms 15 gadiem Petrova atveidotais filmas varonis Andrejs ir apmācīts ārējās izlūkošanas skolā, kur pusaudžus gatavoja par aģentiem.

Šā gadsimta sākumā skola slēgta, bet Andrejs apmeties kādā Eiropas pilsētā un par Krieviju pat vairs neatceras, līdz piezvana par mirušu uzskatītais tēvs un paziņo, ka uz viņu atklātas medības. Andrejs cenšas izdzīvot un atrast tēvu. Filmas veidotāji sola lērumu triku, kautiņu, šaušanas, pakaļdzīšanās.

Siguldā uzņem grāvējfilmas Varonis epizodes

Šā pavasara pirmajā siltajā nedēļas nogalē 7. aprīlī virs Gaujas tilta Siguldā risinājās dramatiski notikumi – lidinājās helikopters un skanēja ...

gallery icon
8

Filmēšanā Siguldā izmantots Latvijas firmas GM Helicopters helikopters Airbus 350, lidojumu nodrošināja viens no profesionālākajiem pilotiem Latvijā – Aivars Bebrišs kopā ar dēlu, otro pilotu Arni Bebrišu. Ikdienā viņi pārvadā kravas un veic glābšanas darbus gan Eiropā, gan Āzijā un Āfrikā.

Latvijā topošajai filmai atbalstu nodrošina Rīgas filmu studija, tās pārstāvis Ēriks Kibermanis uzsver, ka darbs uz tilta bija sarežģīts un bija iespējams, pateicoties ļoti labai sadarbībai ar Siguldas pašvaldību, Dabas aizsardzības pārvaldi, Latvijas Valsts ceļiem, Siguldas vagoniņu, Valsts policiju un arī restorānu Kungu rija, kura teritorijā bija izveidots helikoptera nosēšanās un pacelšanās laukums.