Hercogiene Ketrīna atklāj patiesību par attiecībām ar karalieni
2012. gadā, kad Ketrīna devās karalienes Elizabetes II 60. gadu valdīšanai par godu rīkotajā turnejā pa Lielbritāniju, vīrs princis Viljams nevarēja viņai pievienoties. Ketrīna ļoti nervozējusi, kā būs. Taču karaliene atradusi laiku, lai noskaidrotu, vai Ketrīna jūtas labi un viņu pieskatījusi.
Slavenības
2016. gada 25. marts, 05:23

Hercogiene Ketrīna atklāj patiesību par attiecībām ar karalieni

Jauns.lv

Kembridžas hercogiene Ketrīna (34) nesen pirmo reizi intervijā atklāti stāstījusi par savām attiecībām ar vīra prinča Viljama (33) vecmāmiņu, Anglijas karalieni Elizabeti II (89).

Hercogiene Ketrīna sniegusi interviju, kas būs iekļauta dokumentālajā filmā par godu Anglijas karalienes Elizabetes II 90. dzimšanas dienas svinībām.

Intervijā Ketrīna pirmo reizi publiski runājusi par savām attiecībām ar karalieni. Par spīti sabiedrībā valdošajam uzskatam, hercogiene atklāj, ka viņu un vīra vecmāmiņu vienojot īpaša saikne.

Ketrīna dalījusies atmiņās par pirmajiem Ziemassvētkiem, ko pavadījusi kopā ar karalisko ģimeni. „Atceros, ka pirmo reizi Sandrigenā biju Ziemassvētkos,” hercogiene iesāk stāstījumu. „Es biju ļoti noraizējusies par to, ko gan varētu pasniegt karalienei Ziemassvētkos? Es lauzīju galvu: ‘Ak, ko gan lai es viņai uzdāvinu?’” Nereti ir grūti izdomāt, ko uzdāvināt sev tuvam cilvēkam, taču, ko uzdāvināt personai, kurai jau viss ir? „Es izlēmu, ka pagatavošu viņai kaut ko pati. Tas varēja izvērsties katastrofā. Taču es nolēmu pagatavot čatniju pēc savas vecmāmiņas receptes.”

Čatnijs ir asa mērce, ko izmanto kā garšvielu un piedevu ēdienam. To lieto ar gaļas un zivju ēdieniem, taču var pasniegt arī ar sieru, salātiem un rīsiem. Čatnijs ir neatņemama indiešu virtuves sastāvdaļa. Vārds „catni” cēlies no hindu valodas un nozīmē „pikants”. Čatnijs pēc konsistences atgādina biezu mērci vai ievārījumu. To parasti pasniedz atsevišķos mazos mērces trauciņos, neliekot uz šķīvja kopā ar ēdienu.

„Es biju mazliet noraizējusies,” pirmos Ziemassvētkus Sandrigenā atceras Ketrīna. „Bet tad ievēroju, ka nākamajā dienā manis gatavotais čatnijs bija uzlikts uz galda. Tik vienkāršs žests, bet es to tik labi atceros aizvien. Esmu ievērojusi arī citās reizēs, cik karaliene ir uzmanīga. Viņa patiesi rūpējas par visiem pārējiem.”

Ketrīna atzīst, ka pēc kāzām ar princi Viljamu 2011. gadā tieši Viņas Majestāte palīdzējusi viņai aprast ar jauno dzīvi sabiedrības uzmanības centrā. „Karaliene vienmēr bijusi ļoti cēlsirdīga,” norāda Ketrīna. „Viņa mani liegi vadījusi visā.”

Viena diena Ketrīnai īpaši palikusi atmiņā – 2012. gada 8. marts, kad viņa piedalījusies karalienes valdīšanas 60. gadadienai veltītā ceļojumā pa Apvienoto Karalisti. Hercogiene todien bijusi bez vīra, kuram nācies pildīt pilota pienākumus Folklenda salās. Ketrīna viena pati pievienojusies karalienei un viņas vīram Edinburgas hercogam, princim Filipam Austrummidlendā.

„Šis ir man atmiņā paliekošākais pienākums. Tā, šķiet, bija diena Lesterā. Es biju turp devusies bez Viljama līdzās un raizējos, kā būs,” atceras Ketrīna. Hercogiene sevi šajā lielajā un zīmīgajā pasākumā raksturo kā maznozīmīgu būtni, taču viņai atmiņā iespiedies tas, cik iejūtīga un uzmanīga pret viņu bijusi karaliene.

„Tas, ka viņa atrada laiku, lai noskaidrotu, vai man viss ir labi – un mani pieskatītu – parāda, cik ļoti viņa rūpējas,” slavē Ketrīna.

Hercogiene arīdzan atceras, cik saviļņota pērnā gada maijā bijusi vīra omīte, uzzinot, ka pasaulē nākusi Ketrīnas un Viljama meita princese Šarlote. „Maza meitiņa – tas ir tik ļoti īpaši,” atzīst Ketrīna. „Esmu ļoti, ļoti laimīga, ka Džordžam ir maza māsiņa. Karaliene jutās ļoti saviļņota uzzinot, ka piedzimusi meitenīte. Tiklīdz mēs pārradāmies mājās Kensingtonas pilī, viņa bija viena no pirmajiem, kas meitu apciemoja.”

Ketrīna atklāj, ka arī viņas dēlam princim Džordžam ir īpaša saikne ar savu vecvecmāmiņu. „Džordžs viņu sauc vārdā Gan-Gan,” teic hercogiene, piebilstot, ka Gan-Gan izrāda rūpes un mīlestību ikreiz, kad Kembridžu ģimene paliek pie viņas. „Karaliene vienmēr bērnu istabā atstāj kādu mazu dāvaniņu, ikreiz, kad mēs paliekam viņas mājās. Manuprāt, tas tikai parāda viņas lielo ģimenes mīlestību,” karalienes 90. dzimšanas dienas priekšvakarā norāda hercogiene Ketrīna.


Kasjauns.lv / Foto: Vida Press