foto: Vida Press
Obama nosauc Trampu rupjā vārdā: bijušā prezidenta runa izrādās viltojums
Donalds Tramps un Baraks Obama.
Slavenības
2018. gada 19. aprīlis, 10:44

Obama nosauc Trampu rupjā vārdā: bijušā prezidenta runa izrādās viltojums

Kasjauns.lv

Amerikāņu aktieris, komediants, scenārists un režisors Džordans Pīls (39) sadarbībā ar interneta portālu BuzzFeed publiskojis Baraka Obamas runu, kurā 44. ASV prezidents nosauc Donaldu Trampu par „pakaļu” un apgalvo, ka ļaundarim Kilmongeram no „Melnās Panteras” bijusi taisnība.

Patiesībā bijušais ASV prezidents neko tādu nav teicis. Video izveidots ar datorprogrammas „Fakeapp” un grafiskā redaktora „Adobe After Effects” palīdzību. Savukārt Obamas balsi ierunājis Pīls pats.

Ar šo viltojumu žurnālisti un režisors vēlējušies parādīt, kā nākotnē izskatīsies safabricētās ziņas. Tās vairs nevarēs atšķirt no patiesajām, jo ar datorprogrammu palīdzību iespējams radīt nevainojami ticamus melīgus ziņojumus, ko it kā saka konkrētā persona, lai gan dzīvē nekā līdzīga nav teikusi.

Video rullītī parādās arī pats režisors Pīls un aicina skatītājus vienmēr rūpīgi izvērtēt internetā atrodamo informāciju un tās ticamību.

Šī nav pirmā reize, kad izstrādāta šāda viltus runa. Pērnā gada jūlijā pētnieki no Vašingtonas universitātes veica analogu eksperimentu, kurā ar moderno tehnoloģiju palīdzību radīja viltotu Obamas runu.