Maestro Pauls atzīstas, kā sargā savus iekrājumus
Maestro Raimonds Pauls bieži redzams Vecrīgā, dodoties uz kādu banku. „Vismaz reizi mēnesī ieeju bankā pakontrolēt. Arī pa tālruni regulāru piezvanu un painteresējos, kas tur notiek,” stāsta Pauls.
Slavenības
2016. gada 1. aprīlis, 05:55

Maestro Pauls atzīstas, kā sargā savus iekrājumus

Jauns.lv

Komponists Raimonds Pauls (80) beidzot pats personīgi ķēries klāt savu ietaupījumu sargāšanai. Kā zināms, Maestro iekrājumus, ar apskaužamu regularitāti papluinī kā krīzes valstī, tā zagļu banda, kas no dzīvokļa nozog 100 000 latu (142 tūkstoši eiro), un visvairāk – banku izputēšana.

Lai gan aizritējuši jau pieci gadi kopš „Latvijas Krājbankas” kraha, kurā Maestro zaudēja visas savas dzīves laikā sakrāto – aptuveni 700 tūkstošus latu (teju vai miljonu eiro) –, komponists aizvien pārdzīvo par notikušo. Tāpēc viņš saglabā modrību attiecībā uz banku, kuras kontā iekrīt viņa ienākumi.

Vecrīgā Maestro regulāri redzams soļojam uz kādu banku. „Man ir ļoti rūgta pieredze ar bankām... Ļoti slikti, ka valstī nav nevienas iestādes, kurā vari būt drošs par saviem līdzekļiem. Man viss, ko pelnu, nāk uz bankas kontu, un lielākā daļa naudas ir jāņem ārā. Mūsdienās bankas nekādus lielos procentus no noguldījumiem nopelnīt neļauj, tāpēc naudu pārsvarā glabāju tā sauktajā stikla bankā – trīslitrīgajā stikla burkā. Un es uzpasēju, kas notiek manā kontā. Ir jākontrolē savi ieņēmumi, visiem ir jāskatās uz pirkstiem, jo diemžēl ir ļoti daudz negodīgu cilvēku. Vismaz reizi mēnesī ieeju bankā pakontrolēt. Arī pa tālruni regulāru piezvanu un painteresējos, kas tur notiek. Jāuzmanās, jo arī bankās visādi blēži strādā," teic Raimonds Pauls.

Maestro, kurš šogad nosvinēja savu 80. jubileju, 1958. gadā beidzis Latvijas Valsts konservatoriju, klavieru specialitātē. Viņš strādājis Rīgas estrādes orķestrī par pianistu, bijis Latvijas Valsts Filharmonijas koncertmeistars, mākslinieciskais vadītājs, pianists un diriģents Rīgas Estrādes orķestrī, LPSR Valsts kultūras komitejas priekšsēdētājs, Latvijas Republikas kultūras ministrs, padomnieks kultūras un mākslas jautājumos Valsts prezidenta kancelejā, prezidenta amata kandidāts, kā arī vairāku Saeimu deputāts.

Ar Triju Zvaigžņu ordeni apbalvotais Maestro kopš 1964. gada rakstījis mūziku Rīgas kinostudijas filmām (kopā vairāk nekā 30 spēlfilmām, dokumentālajām un animācijas filmām), neskaitāmām teātra izrādēm un radījis tūkstošiem šlāgermūzikas šedevru. Par komponistu uzņemtas vairākas filmas, tostarp TV filma „Un atkal Raimonds Pauls”(1972), dokumentālās filmas „Raimonds Pauls” (1977) un „Maestro bez frakas”(1985). 2008. gadā žurnālā "Pastaiga" top-50 "Latvijas visapskaustākie cilvēki" viņš ierindots 4. vietā.

Jaunākajā žurnālā „Kas Jauns” lasiet arī par to, kāpēc Pauls nebučoja Allu Pugačovu, kādi ir miljonāra Valērija Maligina un aktrises Elīnas Dzelmes mīlas līkloči, kā arī papriecājaties kopā ar Binniju par pirmdzimtā laišanu pasaulē.

Normunds Rutulis un Ance Krauze izpilda Raimonda Paula dziesmu „Kūku, kūko dzeguzīte” Kasjauns.lv / Foto: no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva