foto: REUTERS
Dubults neplīst! Norvēģija atkal grib triumfēt Eirovīzijā ar Aleksandru Ribaku
Aleksandrs Ribaks pēc uzvaras Norvēģijas nacionālajā atlasē, izcīnot ceļazīmi uz 2018. gada Eirovīzijas dziesmu konkursu.
Mūzika
2018. gada 12. marts, 16:40

Dubults neplīst! Norvēģija atkal grib triumfēt Eirovīzijā ar Aleksandru Ribaku

Kasjauns.lv

Pirms 11 gadiem starptautiskajā dziesmu konkursā Eirovīzija uzvarēja Norvēģijas pārstāvis Aleksandrs Ribaks, kurš pasauli pārsteidza ar savu vijoļspēli un pašsacerēto dziesmu “Fairytale”. Un šogad atkal Norvēģija izvēlējusies uz Eirovīziju deleģēt tieši Ribaku.

Tas kļuva zināms nedēļas nogalē, kad noslēdzās Norvēģijas nacionālā atlase “Melodi Grand Prix 2018”  un tajā ar dziesmu “That's How You Write A Song” uzvarēja tieši Aleksandrs Ribaks.  Viņš bija viens no desmit dziedātājiem, kas piedalījās nacionālajā atlasē un finālā uzvarēja skatītāju balsojumā.

Atgādinām, ka Aleksandrs Ribaks 2009. gada Eirovīzijā, kas notika Maskavā, uzvarēja ar milzu pārsvaru – viņš ieguva  387 punktus no 492 iespējamajiem un otrās vietas ieguvēju pārspēja ar 169 punktiem. Pēc triumfa Eirovīzijā Baltkrievijā dzimušais puisis guva milzu popularitāti visā pasaulē un viņš arī vairākkārt uzstājies Latvijā.

Aleksandrs Ribaks uz skatuves un dzīvē

gallery icon