Misters Bīns kļūst par izmeklētāju! Atkinsonam uzticētā leģendārā komisāra Megrē loma. FOTO. VIDEO
Rovans Atkinsons sākotnēji nav vēlējies pieņemt kriminālpolicijas komisāra Megrē lomu, jo baidījies, ka skatītāji, kas viņu vislabāk pazīst kā mistera Bīnu, varētu nepieņemt aktieri šādā nopietnā, leģendāra tēla lomā.
Slavenības
2016. gada 6. aprīlis, 06:38

Misters Bīns kļūst par izmeklētāju! Atkinsonam uzticētā leģendārā komisāra Megrē loma. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Nereti komēdiju aktieriem ir grūti sevi pierādīt nopietnās lomās, jo skatītājs un arī režisori redz viņos publikas smīdinātājus. Lai gan britu aktieris Rovans Atkinsons (61) un viņa atveidotais misters Bīns šķiet kā saauguši vienotā veselā, aktieris pārliecinoši nospēlējis arī kādu tautā iemīļotu tēlu no kriminālromānu žanra – komisāru Megrē!

Daudzi komēdiju aktieri sapņo par nopietnām lomām, kur sevi pierādīt arī citā ampluā. Ričardam Praioram, Bilam Marejam un Vūpijai Goldbergai tas izdevies lieliski, taču Stīva Kūgana, Vila Farela un Adama Sendlera centieni novērtēti kā izgāšanās.

Kad Rovanam Atkinsonam piedāvāta Žorža Simenona romānu populārākā tēla Parīzes kriminālpolicijas komisāra Megrē loma, aktieri pārņēmušas dalītas jūtas. Atkinsons atzinis, ka nav „bijis drošs”, vai viņam vajadzētu akceptēt šo tautā iemīļotā un leģendārā policista lomu, jo skatītāji varētu viņu nepieņemt.

„Telekanāls ITV man piedāvāja šo lomu,” atceras aktieris. „Es nodomāju... varbūt tomēr nevajadzētu. Es neuzskatu, ka tā ir gana laba pieeja – pamēģināt un paskatīties, kā būs.”

Taču, kad telekanāla ITV cilvēki [Tieši šis telekanāls savulaik sāka uzņemt un demonstrēt filmiņas par jokaino vīreli misteru Bīnu.] Atkinsonam apjautājušies vēlreiz, viņš tomēr piekritis. „Es domāju, ka varu ko vairāk nekā tikai pamēģināt. Tāpēc piekritu,” atzinis aktieris.

Rovans Atkinsons sevis atveidotos varoņus bieži vien raksturo kā „nedaudz dīvainus un ekscentriskus”. Pie tiem noteikti var pieskaitīt Džoniju Angli, Melno čūsku un, protams, misteru Bīnu. Turpretī izmeklētājs Megrē ir ļoti „klasisks tēls”.

Britu telekompānijas ITV jaunais divu sēriju projekts „Maigret” („Migrē”) pirmizrādi piedzīvojis šā gada Otrajās Lieldienās – 28. martā.

Misters Bīns uz televīzijas ekrāniem pirmo reizi parādījās 1990.gadā britu telekanālā ITV, un komēdijseriāls tika uzņemts piecus gadus. Neskatoties uz dažu kritiķu zākāšanos, programma izrādījās ārkārtīgi veiksmīga, piesaistot vairāk nekā 18 miljonus skatītāju.

Seriāls par lempīgā Bīna piedzīvojumiem un nedienām iekarojis visas pasaules simpātijas, ielaužoties pat sarežģītajā ASV tirgū, iedvesmojot veidotājus uz divām pilnmetrāžas filmām – 1997.gadā iznākušo „Misters Bīns” un 2007.gadā iznākušo „Mistera Bīna brīvdienas”. Abu filmu ieņēmumi pasaulē veidoja 305 miljonus sterliņu mārciņu (389 miljoni eiro).

Rovans Atkinsons leģendārā inspektora Megrē lomā

   

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press