TV seja Pauls Timrots daudzus satracina ar viedokli par maziem puisīšiem F-1 seksīgo skuķu vietā
Timrotam F-1 starta dāmu aizstāšana ar bērniem šķiet kaut kas nepieņemams. Tikmēr sociālo tīklu lietotāji metas apšaubīt Timrota intelektu.
TV
2018. gada 10. februāris, 20:01

TV seja Pauls Timrots daudzus satracina ar viedokli par maziem puisīšiem F-1 seksīgo skuķu vietā

Jauns.lv

TV raidījuma "Ātruma cilts" vadītājs Pauls Timrots daudziem saviem skatītājiem licis padomāt par to, cik jēgpilni ir populārajās Pirmās formulas (F-1) sacīkstēs seksapilās pirmsstarta meitenes aizstāt ar bērniem, kāds šobrīd ir plāns saistībā ar pasauli pāršalkušo seksuālās izmantošanas skandālu.

Spraigas diskusijas par šādu pavērsienu motosportā varēja vērot TV raidījuma "Ātruma cilts" skatītāji. LMT "Straume" savā feisbuka kontā piedāvā izgriezumu no raidījuma, kurā Pauls Timrots par F-1 jauninājumu diskutē ar savu kolēģi Ilmāru Līkumu, un abi vīri nonāca krasā viedokļu nesakritībā. Strīdus ābols - kā tas pasaulē ir jau kopš aizlaikiem - sievietes.

Proti, Jauns.lv jau vēstīja, ka pirms pusotras nedēļas F-1 administrācija paziņoja, ka čempionāts meitenes, kas pirms sacensību starta stāv pie braucēju formulām, aizstās ar bērniem. 

Lēmumu atteikties no meitenēm F-1 pieņēma pagājušajā nedēļā, skaidrojot to ar mūsdienu vērtību sistēmu, bet tagad pavēstīts, ka viņu vietā bērni pirms starta būs arī Formula 2 un GP3 seriālos. Sacensībās viņus pavadīs vecāki, kuriem būs pieeja tehniskajam parkam.

"Šis būs īpašs brīdis jauniešiem - stāvēt līdzās saviem varoņiem dažas minūtes pirms starta un skatīties, kā elites sportisti gatavojas sacensībām. Tā būs neaizmirstama pieredze viņiem un viņu ģimenēm, kā arī iedvesma trenēties un mācīties, lai kādu dienu paši nokļūtu F-1. Lielisks veids, kā iedvesmot F-1 nākamās paaudzes varoņus," atzīmē F-1 direktors motoru sporta jautājumos Šons Brečess.

Tiktāl ziņu lenta. 

Timrots: kas tas tāds tagad būs? "Mani māc skumja..."

Zīmīgi, ka raidījuma "Ātruma cilts" ierakstā, runājot par vārīgo tematu, fonā stāv divas daiļas pieaugušas sievietes. Ar to mierā ir arī Ilmārs Līkums, vienlaikus 9 minūšu ilgajā sarunā iezīmējot, ka sievietes un viņu vizuālais seksapilais tēls tik tiešām tiek izmantots pārāk daudz. Viņš atbalsta bērnu "ieviešanu" F-1, uzsverot, ka tie būs gan zēni, gan meitenes, kurus interesē motosports un kuri tādējādi varētu piepildīt savu sapni būt lielajiem notikumiem tuvumā, iedvesmoties, mācīties, aizrauties.

Jūtot Timrota attieksmi pret karsto jautājumu, Līkums raidījumā teic: "Es saprotu, ka tu negribi par to runāt, bet vispār jau šie bērni arī šobrīd ir Formulā "E", un plāns ir aicināt bērnus arī citos Formulas seriālos".

Timrots norādīja, ka viņam šis viss "kaut kā atgādina katoļu baznīcu" ar tur esošajiem mazajiem puisīšiem, uz ko Līkums atbildēja, ka "runa ir par bērniem, nevis puisīšiem". Tātad gan meitenītēm, gan puisīšiem. 

Timrota "kalendāru nemieri"

Pauls skatītājiem liek priekšā milzīgu grāmatu - "Pirelli" kalendāru kompilāciju, kurā nav neviena paša maza zēna vai mazas meitenes, - tikai seksapilas pieaugušas sievietes. Viņš apgalvo, ka gadu desmitiem tieši skaistu sieviešu attēli karājušies pie sienas autoservisos, sacensībās, garāžās utt., un šīs bildes jebkuram vīrietim kalpo kā galvenais dzinulis kaut ko sasniegt, kaut ko izdarīt, paveikt, tiekties uz uzvaru un panākumiem. Un tagad iedvesmotāji būšot mazi bērni? "Kaut kā slimi," viņš uzskata.

Oponents Ilmārs Līkums uzstāj, ka nez vai visiem šādi kalendāri ir tīkami, turklāt viņam "pa lielam" ir vienalga, kas ir attēloti uz kalendāriem, jo primārā interese ir par pašu sportu. Līkums skaidro, ka viņš tic, ka vairumam sporta fanātu ir līdzīgs redzējums. 

Atsauksmes sociālajos tīklos:

Timrota paustais viedoklis nav palicis nepamanīts arī tviterī. Tā, piemēram, viena no galvenajām sieviešu līdztiesības cīnītājām Latvijā Alise Zariņa šovmeņa sacīto nosauc par stulbumu deviņu minūšu garumā:

Teātra kritiķe Henrieta Verhoustinska norāda, ka Timrots allaž bijis provokators: 

Dabas pētnieks Vilnis Skuja Timrota redzējumu atbalsta:

Savukārt prezentāciju speciālists Kristaps Pētersons uzskata, ka: 

Tvitera lietotājai Ilzei Andersonei par redzēto ir kauns:

Un visbeidzot Aija Kaija norāda, ka laiki ir mainījušies, paaudžu izpratne arī: