Bukums savu albumu prezentē īstā roka bohēmas gaisotnē! FOTO
Jāņa Bukuma grupa, viesus sagaidot.
Slavenības
2016. gada 8. aprīlis, 16:32

Bukums savu albumu prezentē īstā roka bohēmas gaisotnē! FOTO

Jauns.lv

Kad galdi lūza no uzkodām un dzērienu netrūka. Tā rokmūziķis Jānis Bukums skaļi un vērienīgi nosvinēja jaunā albuma “Ugunslietus” iznākšanu, uz klubu “9. vilnis” saaicinot daudzus draugus - Latvijā šovbiznesā pazīstamus ļaudis.

7. aprīlī klubā “9. vilnis” norisinājās Jāņa Bukuma jaunā albuma "Ugunslietus" prezentācija. Tāds saiets mūziķu vidē sen nebija redzēts – viesi līdz pat pusnaktij varēja mieloties ar uzkodām, baudīt alu un viskiju, pavadīt laiku sarunās. Jānis Bukums prezentācijas koncertā izpildīja visas 11 dziesmas no jaunā albuma “Ugunslietus”, kuras ir, kā pats Jānis Bukums stāsta, “mūsu mūzikas kvalitatīvs, konceptuāli tīrs un stilistiski vienots turpinājums: enerģisks, inteliģents un spēcīgs “stadiona” roks.

Prezentācijā jaunā albuma dziesmas novērtēja aktieri Ivars Kalniņš un Varis Vētra, radio personība Andris Freidenfelds, mūziķis Aigars Grāvers (Jumprava), režisore Aija Strazdiņa, Mārtiņš Burkevics (The Hobos), Raimonds Lagimovs (Inokentijs Mārpls), dziedātāja Lolita Novikova ar meitu, bundzinieks Gundars Lintiņš, mūziķi Normunds Jakušonoks un Daiga Petkeviča, festivāla "Bildes" dvēsele Tija Auziņa, mūziķis Armands Alksnis, žurnālisti Daiga Mazvērsīte un Arnis Terzens, Jāņa Bukuma kolēģi no "La Luna Cabaret", viskija vēstnieks Ansis Ancovs, albuma "Ugunslietus" skaņu inženieris Tālis Timrots, albuma noformējuma māksliniece Mairita Timrote, kā arī dziedātāja Diāna Lasinska - albuma "Ugunslietus" angliskās versijas tekstu autore un daudzi citi.

Albuma prezentācija patiešām bija izdevusies. “Es apzināti taisu tādus pasākumus. Uzaicinu cilvēkus, kuriem kaut ko nozīmēju, kuri mani ir svarīgi, un uztaisu pamatīgu tusiņu. Ar uzkodām, dzērieniem. Viņi šeit iegūst tās maģiskās divas stundas, lai satiktos, papļāpātu. Tā, ka nekur nav jāskrien, jāsteidzas. Tā, kā bija kādreiz, mūsu laikos, un tā kā tas joprojām ir citur pasaulē – ne tā kā pie mums tagad, kad prezentācijas tik dīvainas. Atskrien uz īsu brīdi, pasaka pāris vārdus un viss! Bet tā neder! Cilvēkiem ir normāli jāsatiekas, jāparunājas, jaunajiem jāiepazīstas ar vecajiem, jāapmainās ar pieredzi. Mūsu laikos tieši šādi visas lietas notikās. Tāpēc es arī taisīju šādu ballīti - vecajās, labajās tradīcijās. Man ir galvenais, lai mani draugi atnāk un satiekas,” par to, kāpēc sarīkojis šādu patīkamu pasākumu, portālam kasjauns.lv izskaidroja sulīgās balss īpašnieks Jānis Bukums, kurš ir viens no smagā roka pionieriem Latvijā. Jānis Bukums aktīvi un pamanāmi darbojas rokmūzikā kopš 1989. gada, kad sāka solista gaitas grupā „Monro”, pēc tam dziedot arī tādās grupās kā „Miss America” un “Dr.Blue&Dinamo”. Populārākās Jāņa Bukuma dziedātās dziesmas – “To piedodu es tev” un “Lūgšana” - jau ir kļuvušas par Latvijas roka klasiku.

Jānis Bukums - Sāpes

 

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders